Terug naar Dwaaleiland (Dwaaleiland 2) – Melissa De La Cruz

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Return to The Isle of the Lost
Vertaald door: Sandra C. Hessels
Verschijningsdatum: juli 2016
Uitgeverij: van Goor|Best of Ya
ISBN10: 9000350611
ISBN13: 9789000350612
Categorieën: Jeugdboeken|Young adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 249

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover31445622


Net als deel 1 een plaatje van een cover! Het heeft precies genoeg magie in zich om je te lokken!

De binnenkant


Het vervolg op de film! Na het lezen van deel 1 Dwaaleiland en het zien van de Disney film Descendants kwam dan eindelijk dit tweede boek uit!

Let wel als je de film niet hebt gezien kan dit boek verwarrend zijn want hij slaat een stukje over na boek 1!

In dit tweede deel moeten de kinderen van onze favoriete Disney personages een soort queste voltooien om het koninkrijk te redden!

Mal, Jay, Evie en Carlos krijgen ieder op hun eigen manier een bericht wat hun zegt terug te keren naar Dwaaleiland. De berichten worden ondertekend met maar één enkele letter! Ieder moet een talisman vinden om daarna gezamenlijk de puzzel op te lossen!

Disney meets Pretty Little Liars! Wie schrijft hun deze briefjes 😉

Wat ik wederom heel erg leuk vind aan deze boeken is dat alle Disney figuren samen komen in de moderne tijd! Zo zijn er ook de oude koninkrijken zoals Camelot waar ze niet met hun auto heen kunnen omdat de wegen daar te vol met gaten zitten en reizen ze ‘old skool’ met de koets! En waar hun mobieltjes met de hedendaagse apps niet werken is er natuurlijk gewoon een toverspiegel te vinden! Ook dat deel aan het hedendaagse vermengd met een vleugje Disney magie vind ik super gevonden! Beestboek, Zappchat Auragram… Dat is wellicht mijn favo app! Met onderdanen in plaats van volgers en strikjes in plaats van hartjes!R35397116609049-large

Het boek is wel minder vasthoudend als het eerste deel, alles is ietwat langdradig waar het korter had gekund of word veel te kort omschreven waar het juist verder uitgewerkt had kunnen worden voor de spanning! En stiekem vond ik het ook wel jammer dat de kinderen zo braafjes zijn…. Ik ben toch wel meer team bad 😉

Dus hoewel het misschien niet een fantastisch vervolg is voor iedereen kan ik wel zeggen dat je toch wel van dit boek gaat houden omdat het de Disney magie bevat!

Mijn Disney hartje zou wensen dat deze boeken in plaats van de tv films op Nickelodeon als echte Disney animaties verfilmd werden met de oorspronkelijke karakters en hun nieuw verworven gezinnen! Descendants 2 staat al gepland voor verschijning op tv in 2017… dit gaat echter weer heel anders zijn dan het boek dus dat is af en toe wel verwarrend.

Het einde doet me echter wel verwachten dat er (hopelijk) nog een staartje aan dit boek vast zit 😉

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.