The cage #1 – Megan Shepherd

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Verwanten; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

Taal: Nederlands
Vertaald door: Willeke Lempens
ISBN10: 9000321093
ISBN13: 9789000321094
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Verschijningsjaar: oktober 2015
Uitgever: van Goor
Aantal bladzijden: 325

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


Deze cover trok meteen mijn oog! Het lijkt een soort vogelkooitje…. waarin een meisje gevangen zit. Met de tekst erbij ‘De wereld zoals je die kent verdwijnt’ is mijn interesse gewekt!

De binnenkant


Hoewel ik het verhaal in het begin even wennen vond en er daardoor niet snel in kwam raakte ik halverwege het boek toch geïntrigeerd. Mijn 3 hartjes zijn dus gebaseerd op het laatste deel van het boek waar voor mij het verhaal pas echt vorm kreeg.

In het begin had ik veel moeite met de personages, de wereld an sich was zeker intrigerend maar ik kreeg geen klik met ook maar één van de personages. De hoofdpersoon Cora vond ik zelfs ronduit onbegrijpelijk, ergens heb ik dat gevoel nu nog maar dat kan enkel deel twee voor mij duidelijk gaan maken. Las je The Cage al dan kun je dit stukje wel lezen het bevat namelijk een spoiler: Hoe kan ze nu verliefd worden, binnen no-time, op een alien die haar ontvoerd en hun aanzet tot gedwongen seks of verwijdering??? Dan tikt er een wijzertje niet op zijn plek bij haar en dit maakte het zo lastig in het begin om een klik te krijgen.

Er word in het boek geswitcht tussen de verschillende personages en gezien ik buiten Cora om eigenlijk de personages niet boeiend vond was dit een wat lastigere read…… Ik ben benieuwd hoe deze trilogie verder gaat uitpakken, op het eind van deel 1 werd het namelijk wel erg spannend en eindigde het met een behoorlijke cliffhanger!


Na het schrijven van een concept recensie kijk ik op Bol.com en daar word eigenlijk in de omschrijving al meteen mijn verwachte spanning te niet gedaan voor boek 2…… Door de omschrijving ben ik bang dat het weer net als in deel 1 zal verlopen en daardoor schuift het toch wel wat naar beneden op mijn to read lijstje….

Wil je het lezen dan kun je op onderstaande tekst drukken!

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Kindred dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.
Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora”s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt.

 

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.