Movie Monday: The Good Dinosaur

Verenigde Staten, Animatie / KomedieTheGoodDinosaur_030615_263x351100 minuten

geregisseerd door Peter Sohn
met de stemmen van Neil Patrick Harris, Judy Greer en Bill Hader

Het verhaal vertelt een alternatieve geschiedenis van de wereld, omdat de meteoriet (die ooit was ingeslagen) maar net langs de aarde ging en daardoor dinosauriërs nooit zijn uitgestorven. Een onzekere jonge dinosauriër met de naam Arlo die ver van huis is geraakt na een traumatische gebeurtenis moet zijn weg naar huis terug zien te vinden.

kijkwijzer-6kijkwijzer-geweldkijkwijzer-eng

Ik geef deze film ♥♥♥♥

Laat ik beginnen met zeggen dat we de trailer zagen tijdens een eerder bioscoop bezoek en er geen van alle kapot van waren, we waren zelfs van plan om niet naar deze film te gaan.

Een regenachtige midag en enkel deze film die draaide bracht daar verandering in, met een ontzettend sceptische blik namen we plaats voor de 3D voorstelling in het Nederlands….

Normaal vind ik dat ook al een afknapper, ik heb altijd liever de originele film, maar de stemmen zijn goed gekozen!

Het verhaal begint heel aandoenlijk, een gezin met kinderen waarvan er één het kleinst, bangst en klungelig is.

Wanneer hij wil bewijzen dat hij geen bangerd is gebeurt er iets dramatisch en belanden we in een reeks van zowel dramatische als hilarische en enge ervaringen.

Het is weer een echte Disney/Pixar film met all the feels, of ik nu echt een eitje ben weet ik niet maar ik heb weer tranen gelaten zowel van het lachen als van het huilen.

Het volgende stuk tekst bevat spoilers en kan daardoor enkel gelezen worden als u de tekst markeert.

 Enige minpuntje  aan de film en wat ook grote vraagtekens opriep gedurende de film en daarna was waarom Spot (het mensenkind in de film) enkel kon huilen als wolf en niet kon praten terwijl elke dinosaurus zeer welbespraakt was. Je verwacht in het begin dat Spot misschien is opgegroeid bij wolven (een beetje als Mowgli) maar later vind hij zijn familie terug en deze snuffelen en huilen ook alleen maar? 

Deze film is een aanrader voor jong en oud, vol levenslessen zoals we wel gewend zijn van Disney!


Trailer

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.