What 2 Watch | The Nutcracker and the Four Realms
Ik keek The Nutcracker and the Four Realms en die past perfect in deze tijd van het jaar! Kijk je mee naar wat ik vond van deze film?

The Nutcracker and the Four Realms

Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.

Ik heb echt genoten van deze film. Visueel is The Nutcracker echt verbluffend. De kostuums en make-up zijn sprookjesachtig net als de omgevingen van de vier rijken!

Het ballet ken ik niet, maar naar de film was ik ontzettend nieuwsgierig. En vanaf het feest van haar peetvader ben ik dan ook echt wel verliefd! De settings zijn allemaal zo mooi en het huis van haar peetvader met al zijn kamers en het volgen van de draden… Ja, sprookjesachtig! Ik heb er heerlijk bij weg kunnen dromen.

Ik vind de verhaallijn over het algemeen lekker verlopen. De personages zijn ook allemaal erg leuk en sommige scenes zijn lekker grimmig. Maar ik denk wel dat het wat meer had mogen zijn. Hoewel ik de film echt wel heel mooi vond, hadden ze wat meer tijd kunnen besteden aan het uitdiepen van de vier rijken. Deze rijken zijn allemaal zo mooi maar we zien er zo weinig van!

De film is niet perfect, maar het gaat om het totaalplaatje! Als je van Peter Pan, Narnia of Alice in Wonderland houdt ga je deze film ook leuk vinden!

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. We zijn hem nog niet gaan zien maar ik ben echt heel benieuwd naar deze film. Het ballet heb ik als kind gezien en dat vond ik toen heel betoverend. Dus ik ben nieuwsgierig naar hoe de film uitpakt. Het thema van de Notenkraker zit trouwens meteen weer in mijn hoofd nu ik je recensie las.