The Visit

Verenigde Staten, Horror / Thriller103374.300
94 minuten

geregisseerd door M. Night Shyamalan
Acteurs oa Kathryn Hahn, Peter McRobbie en Ed Oxenbould

Een broer en zus worden voor een weekje naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania gestuurd. Zodra de kinderen ontdekken dat het oudere echtpaar betrokken is bij iets zeer verontrustends zien ze de kans om ooit weer thuis te komen met de dag slinken.

kijkwijzer-16 kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik

Ik geef deze film 

Zodra ik de naam Shyamalan las waren mijn verwachtingen meteen hoog, ik denk dan meteen aan The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en The Last Airbender, films die vol zitten van spanning, heerlijke schrikmomenten en mooie settings!

Ik was huiverig voor de manier van filmen de zogenoemde ‘Found Footage’ vind ik bij de ene film bijvoorbeeld The Possession of Michael King echt spannend maar irriteert me mateloos bij een ander bijvoorbeeld The Blairwitch Projects.

In deze film werd het goed aangepakt, de dochter in het verhaal maakt een documentaire om zo achter de oorzaak van het verloren contact tussen haar moeder en haar opa en oma te komen, zij noemt de documentaire ‘Het Elixer’ omdat ze hoopt dat deze zorgt voor verzoening tussen beide partijen.

De setting van de film vond ik geweldig, het mistige bos met al die sneeuw bracht al meteen een griezelig gevoel.

De oma is echt meteen vanaf het eerste begin iemand waarvan je de kriebels krijgt, zij is ook degene die gedurende de film mij meerdere keren heeft doen schrikken.

Opa daarentegen is op het eerste gevoel gewoon een licht verstrooide oudere man, man o man wat kun je er naast zitten!

Enige minpuntjes aan de film waren voor mij het rappende broertje en de moeder…. maar dat zal liggen aan mijn eigen moederinstinct dat ik haar niet kan begrijpen in deze film.

Na het zien van de trailer en de poster kreeg ik een beetje een Hans en Grietje-achtig idee, niks bleek minder waar!

Een film met een verrassende plottwist, ik had het nooit verwacht!


Trailer

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.