Toen ik eindelijk durfde – Chantal Straver

In Toen ik eindelijk durfde laat Chantal haar huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ze besluit haar hart te volgen, al weet ze niet wat de toekomst haar brengt. Openhartig schrijft ze over haar dromen, ambities, keuzestress, overwinningen en worstelingen als twintiger. Trouw blijven aan jezelf blijkt in deze inspirerende zoektocht de belangrijkste troef. Chantal Straver (1986) blogt sinds 2008 over haar leven. Dat deed ze onder andere jarenlang voor Viva. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen blog. Ze is tegenwoordig trainer in mentale weerbaarheid bij Doyo en oprichter van een bloeiende karateschool. Daarnaast is ze zelfstandig communicatieadviseur en schrijver.


Taal: Nederlands
ISBN10: 9080964980
ISBN13: 9789080964983
Categorieën: Literatuur overig
Verschijningsjaar: 2016
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 208 pagina’s
Uitgeverij: S2 Uitgevers

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Op de foto staat een foto van een vrouw. Zonder dat ik in eerste instantie wist dat dit de auteur zelf is was mijn ingeving bij de titel van het boek en het zien van de foto heel duidelijk. Deze vrouw ziet er opgelucht uit, ze straalt tevredenheid uit en een sereen geluk spat van haar gezicht. Dat doet je als lezer toch afvragen wat zich heeft afgespeeld in haar zoektocht naar een gelukkiger leven en dus sloeg ik vol verwachting dit boek open. Een zeer mooie cover dus!

De binnenkant


Niet eerder las ik een, tja hoe omschrijf je dit? Een autobiografie? Een dagboek omgezet naar een verhaal?

Ik wist dus ook niet wat te verwachten maar de manier waarop Chantal haar verhaal verteld zoog me wel meteen vast in dit boek. Heel herkenbaar zijn haar gevoelens als ik terug kijk naar mijn twintiger jaren. Via korte verhaaltjes uit het verleden leer je Chantal stukje bij beetje kennen. Bovenal zijn haar gevoelens herkenbaar en zal ieder het gevoel kennen, hoe moeilijk het is om een stabiel leven de rug toe te keren en op zoek te gaan naar geluk.

Hoeveel mensen zitten er niet al jaren vast geroest in hun baan maar durven deze niet opzij te zetten? Je moet immers je oude paar schoenen niet wegdoen voor je nieuwe hebt. En relaties, ik ken genoeg stellen die in een ‘broer en zus’ relatie vastgeroest zitten.

Ik vond haar verhaal heerlijk om te lezen en vind haar ontzettend dapper dat ze met alles bewust voor zichzelf heeft gekozen en nu als kers op de taart een prachtig zoontje heeft!8831896eb13b8668ee28788b90674d87

Ik denk dat Chantals verhaal een eyeopener is voor veel twintigers en dertigers om niet te blijven hangen in een dagelijkse sleur, hoe vertrouwd alles ook voelt en hoe eng het onbekende ook mag zijn… Geluk zou altijd je streven moeten zijn!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.