Tv & Film | The Witches 2020

The Witches

Eind 1967.

Een jonge weesjongen gaat bij zijn liefhebbende oma wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust.

Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

Mexico | Verenigde Staten | Fantasy | Komedie | 106 minuten

Ik ga het eerlijk toegeven!

Ik keek niet echt uit naar deze film!

Voor mij is het origineel echt jeugdsentiment en ik weet nog dat ik tijdens de feestdagen deze film keek samen met andere kinderen op een klein tvtje! Dood eng vond ik het en het maakte destijds best een grote indruk op mij!

Jaren later en Roald Dahl zijn ‘The Witches’ werd ook aan de boekenkast van mijn kind toegevoegd en de film werd rond kerst ook opgetrommeld. Een soort kerst traditie om het palet te reinigen van ‘Home Alone’ zeg maar 😉 !

En omdat ik dus zo’n gewoontediertje ben is het altijd lastig wanneer er opeens een remake komt!

Maar goed ik delfde het onderspit en dus op naar de bios!

En waar ik verwacht had dat ik de hele tijd zou gaan zitten vergelijken, of bang was dat het saai zou zijn omdat je al precies weet wat er gaat gebeuren, wist deze versie me flink te verrassen!

Goed, de oma in dit verhaal is niet mijn favo actrice. Ik vind haar gezichtsuitdrukking en intonatie soms echt de plank misslaan. Daarnaast zijn in deze remake onze hoofdpersonen van een andere afkomst en dat is natuurlijk perfect qua diversiteit. Het geeft het verhaal ook over het algemeen een andere vibe mee door de muziek, de opvoeding (streng maar rechtvaardig) en het feit dat onze oma nu niet zomaar een omaatje is met wat breiwerk maar een oma die ook wel een beetje thuis is in haar kleine voodoo kamer!

Enige minpunt…

In deze remake gaan oma en kleinzoon naar een hotel om te ontsnappen voor de heksen. En als er dan word gevraagd of hij daar niet gevonden door de heksen komt er de volgende reactie:

“Niets dan witte rijkelui daar, legt oma uit, en heksen azen liever op arme kinderen naar wie niemand omkijkt”

En dat schopt me toch wel weer tegen mijn rechtvaardige been. Pro diversiteit, anti racisme… maar dan ook niet zoiets alsjeblieft. De heksen zoeken niet alleen maar arme kindjes met een kleur! De heksen haten alle kinderen en dus is deze opmerking over witte mensen echt niet nodig!

Maar over het algemeen ben ik dus aangenaam verrast!

Anne Hathaway is in deze remake van The Witches onze opperheks! En ik moet zeggen dat ze met haar gezicht dat standhoudt tussen Venom en Momo behoorlijk indruk heeft gemaakt!

Ik durf te zeggen dat ik als volwassene toch af en toe een beetje moest slikken om hoe creepy ze sommige stukjes nu hebben veranderd.

Al met al is deze remake van ‘The Witches’ dus een stukje gruwelijker en het einde doet vermoeden dat er wellicht een vervolg op de stapel ligt! Best geslaagd en een leuke tip voor de komende tijd!

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de drie keren dat ik de laatste tijd naar de bioscoop ging hadden we een privé zaal!

Het is denk ik dus aan te raden om niet te wachten tot de kerstvakantie, dan zal het vast drukker zijn!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ja, die ene opmerking kan echt niet. Dat is niet van deze tijd en ook als schreef Dahl dat dan nog had het eruit gelaten kunnen worden. Ik heb het niet gezien, ik vond die andere al doodeng .