Twas the Night Before Christmas Book Tag!

Sommige vinden dit een kerstfilm, voor mij hoort Jack echter echt in Halloween Town ♥ Kijk je mee naar deze Twas the Night Before Christmas Book Tag?

Twas the night before Christmas, when all through the house
Not a creature was stirring, not even a mouse
The stockings were hung by the chimney with care,
In hopes that St. Nicholas soon would be there;
The children were nestled all snug in their beds;
While visions of sugar-plums danced in their heads;
And mamma in her ‘kerchief, and I in my cap,
Had just settled our brains for a long winter’s nap

Onder sterren van Klaartje van Setten. Ik weet niet of het aan mijn brein lag maar toen ik dit boek las kon het me maar niet pakken! Elke avond probeerde ik een paar bladzijden te lezen en viel ik weer in slaap. Uiteindelijk heb ik het maar weggelegd en een ander boek gepakt want ik wou niet in een slump komen! Misschien dat ik hem een andere ronde wel kan uit lezen!

When out on the lawn there arose such a clatter,

I sprang from my bed to see what was the matter.

Too Late van Colleen Hoover had wel weer echt All the Feels ♥ Sowieso kunnen haar boeken je hartslag flink doen versnellen!

Away to the window I flew like a flash,
Tore open the shutters and threw up the sash.
When what to my wondering eyes did appear,
But a miniature sleigh and eight tiny rein-deer,

Om in de Halloween sfeer te blijven kies ik hier voor Hocus Pocus! Echt mijn lievelingsfilm en het boek is ook een grote favoriet! Als je deze film nog niet kent moet je echt Disney+ aan slingeren en hem gauw kijken! En dan daarna zeker het boek lezen ♥

With a little old driver so lively and quick,
I knew in a moment he must be St. Nick.

Drew Jagger heeft bij mij echt voor een non stop lach op mijn gezicht gezorgd! Hij is een geweldige ‘ego tripper’ uit het gelijknamige boek van Vi Keeland! Deze dame schrijft boeken waarvan je gewoon echt geniet tijdens het lezen! Er is nog zat te vertalen en ik hoop dan ook dat dit gaat gebeuren!

So up to the housetop the coursers they flew
With the sleigh full of toys, and St. Nicholas too—

Met Bram en de bliksemjagers vloog ik door dozen naar andere stukken van de wereld! Deze kinderboeken serie is, net als de Bieb bende, ontzettend avontuurlijk en echt een aanrader voor jong en oud!

And then, in a twinkling, I heard on the roof
The prancing and pawing of each little hoof.

Abraxos uit de Glazen Troon serie is mijn all time favoriet denk ik! Een bad ass draak die graag aan bloemetjes snuffelt! Hij is wel echt mijn totemdier! Ik hou van draken in boeken maar een Wyvern versie zoals Abraxos is echt een hartendief!

He was dressed all in fur, from his head to his foot,
And his clothes were all tarnished with ashes and soot;

Op het eerste oog misschien een vreemde vogel maar poeh wat ben ik daarna toch gevallen voor Gavin Murphy! In Gek van Clementine heeft hij mijn hart helemaal veroverd!

He had a broad face and a little round belly
That shook when he laughed, like a bowl full of jelly.

Zijn banaan en Haar kers zijn echt voorbeelden van boeken die me echt stuk krijgen van het lachen! Ik ben zelf een immense doordenker en dus kan ik alleen de titels van deze boeken al super waarderen want je denkt ontzettend door terwijl het eigenlijk best onschuldig is! Als je echt even je hoofd uit wilt zetten en gewoon even flink wil lachen moet je deze reeks zeker even lezen! Zijn traktatie is het derde deel en die staat nog op mijn verlanglijstje!

A wink of his eye and a twist of his head
Soon gave me to know I had nothing to dread;

Geen idee welk boek me een veilig gevoel geeft? Ik weet wel een boek dat me absoluut een onveilig gevoel gaf haha! Fluisterman zorgde er voor dat ik hartje hittegolf de ramen dicht deed omdat ik niet durfde te slapen!

He spoke not a word, but went straight to his work,
And filled all the stockings; then turned with a jerk,

Een boek waarbij ik echt geen letter wou missen en waar ik dus ontzettend geconcentreerd las was absoluut Het Schaduwjaar. Ik heb lange tijd niet zo aan elke bladzijde vastgeplakt gezeten als bij dit boek! Ik hoop echt heel erg dat er een vervolg op komt!

   “Happy Christmas to all, and to all a good night!

Een van de meest geniale dingen die ik onlangs in het einde van een boek zag komt van Daniëlle Bakhuis. Ik ga het niet spoilen maar wat zij met de laatste bladzijde van Clownsnacht deed is echt geniaal! Het tilde het boek met een paar simpele woordjes nog even een niveau hoger!

Ik tag:

@TheBookDutchesses

@HetLevenvaneenBoekenworm

@DesireesBoeken

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment