Twintig regels liefde – Rowan Coleman

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

ISBN: 9789022575994
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Verschenen: 2016
Taal: Nederlands
Bladzijden: 352 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre: Roman

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie. Mijn dank aan jullie voor dit mooie boek.

De cover


De cover is meteen aantrekkelijk in deze tijd van het jaar. Hij doet heerlijk zomers aan en je krijgt er meteen het aan het strand lezen gevoel bij! Ideaal voor de warme dagen die er aan komen dus!

De binnenkant


Op het eerste oog doet dit boek denken aan een chicklit maar niets is minder waar. Zodra je de flaptekst leest en de eerste brief die je op de binnenflap ziet word de toon al gezet en nog voor de proloog ben ik al in tranen. Ik weet meteen dat dit een rollercoaster boek is wat in mijn handen ligt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een ontzettend emotionele lezer en leef me heel diep in maar hoewel dit boek zeker zielige stukjes bevat is het ook intens mooi om te lezen!

Een pageturner vol emoties en humor verteld vanuit meerdere pov’s. De brieven in dit boek worden geschreven door één van de hoofdpersonages genaamd Stella. Ze werkt in een hospice waar haar patiënten hun laatste gedachten aan haar vragen op te schrijven en na hun dood op te sturen aan hun geliefden.

Sommige brieven breken je hart, laten je in tranen zitten, sommige laten je echt goed nadenken of zitten vol liefde en humor. Naast de brieven waar dit boek deels omdraait leven we ook mee met Stella en de problemen in haar huwelijk. En raakt zij door haar werk ook verwikkeld in de moeilijke levens van Hope en Ben, Hugh en zijn kat die naar meerdere namen luistert en niet te vergeten de jonge maar wijze en dappere Issy.d203cb2737ea894571818cf2fb88bcc8

In het Engels heet dit boek We are all made of stars en de verwijzingen naar de sterren in dit boek maken het dan ook één prachtig geheel.

Al hun levens, hun problemen en ervaringen maken van dit boek een fantastisch verhaal dat je in één keer uitleest, een emotionele rit die je niet gauw vergeet! Het is een roman die je doet nadenken over leven en dood. Een roman die me heeft laten ervaren wat een verdriet de personages voelden maar me ook zeker op een goede manier heeft geraakt want ik sloot het boek met een glimlach.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.