Uit bloed en as (Blood and Ash #1), Jennifer L. Armentrout

Uit bloed en as (Blood and Ash #1), Jennifer L. Armentrout

Het eerste deel van de bekroonde Blood and Ash-hitserie. Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.
Armentrout won met dit boek de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

five-stars
Uit bloed en as (Blood and Ash, #1) geschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bladzijden: 541
Serie: Blood and Ash #1
Meer van deze auteur: Bitterzoet (The Dark Elements, #0.5), Witheet (The Dark Elements, #1), Wacht op mij (Wait for you #1), Ga voor mij , Blijf bij mij
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 7 September 2021
Genre: Fantasy
Vertaald door: Jeannet Dekker
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ik hou van alles aan dit boek. De boog en dolk die over elkaar zijn gekruist, de bomen en de rode bladeren. Het maakt je meteen nieuwsgierig en dat is precies wat een cover moet doen.

Wat vind ik van het verhaal

Sinds ik kennis heb gemaakt met Jennifer L. Armentrout ben ik fan! Alles wat van haar vertaald word wil ik lezen en alles dat ik las daar ben ik verliefd op geworden!

Poppy is ‘de Maagd’. Ze heeft maar 1 doel in haar leven en dat is verheven worden. Ze leeft gesluierd zodat ze ‘zuiver’ blijft en heeft eigenlijk alleen contact met haar bewakers en een enkele dame waar ze mee mag praten en voor gezelschap.

Verder is het Poppy verboden om door iemand gezien te worden of om mee gesproken te worden.

Poppy blijft echter ook een jonge, nieuwsgierige meid!

Haar dagelijks leven stelt niet veel voor maar daar komt verandering in wanneer Hawke haar pad kruist! Hawke Flynn. Of moet ik zeggen mijn allernieuwste super crash?

Volgens Poppy’s beschrijvingen is hij knap, charmant en mysterieus en van wat ik van hem meekrijg heeft hij ook nog eens een heerlijk gevoel voor humor.

Ik zou deze hele recensie vol kunnen schrijven over Hawke maar dat kan niet want dan zou ik je spoilers geven en dat mag echt niet in dit boek!

In het eerste deel van dit heerlijke dikke boek moet je echt een beetje inkomen in dit verhaal. Er is veel uitleg en wereldopbouw en heel even is dat misschien verwarrend. Maar het is het allemaal zo waard want de tweede helft zit zo vol plotwendingen die op hoog tempo worden afgewisseld en raak je zo verslaafd aan elke letter dat je niet meer kunt stoppen met lezen tot hij uit is en je vol verwachting op de vertaling van deel 2 ‘A Kingdom of Flesh and Fire’ moet gaan liggen hopen! [Please @ZomerenKeuning vertel me dat hij er aan komt!]

Buiten Poppy en Hawke om zitten er zoveel personages in dit boek waar ik helemaal weg van was, absolute slechteriken waarvan de rillingen over mijn lijf liepen maar ook zulke lieve mensen die je gewoon meteen gaat missen wanneer je het boek uit hebt.

Conclusie

De actie, de romantiek… echt alles in dit boek heeft me gewoon verbaasd!

Ik dacht dat Lux voor mij niet kon worden overtroffen maar mevrouw Armentrout, petje af! Ik heb mijn nieuwste verslaving gevonden; de Blood and Ash serie! Pure perfectie als je het mij vraagt!

Vraten en Hawke… echt hoe maak je dit meisje blij…

Voor een leesfragment kun je even hier kijken

Uit Bloed en As ook lezen, en geloof me dat wil je als je van fantasy houdt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.