Unplugged – Donna Freitas

Wil jij nooit dat het leven weer… 100% echt is?

Skye leeft in de Appwereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd meer dan tien jaar geleden door haar familie ingeplugd om zo in de virtuele wereld te kunnen leven. Ze hoopten voor haar op een betere toekomst maar Skye is een nobody. Een zestienjarige virtuele wees zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps die van haar digitale personage iets bijzonders kunnen maken.

Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze eenmalig mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld weer kan omhelzen. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye gevangen. Ze zal haar moeder nooit meer zien, de zon niet op haar huid voelen, niet weten hoe het is om weer echt eten te proeven. Skye riskeert haar leven om terug te keren –maar komt er dan achter dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.


Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Unplugged
Uit het Engels vertaald door: Mariella Manfré
Verschijningsdatum: juli 2016
Uitgever: Blossom Books
ISBN10: 9020678914
ISBN13: 9789020678918
Categorieën: Young adult
Type boek: Hardcover
Aantal bladzijden: 304

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover15751616


Ik hou van de simpliciteit van deze cover. Hij geeft eigenlijk niks weg en is daardoor ontzettend mysterieus.

De binnenkant


Toen Blossom Books met de nationale Unplugged dag kwam op 3 september j.l. moest ik natuurlijk wel op die dag dit boek lezen!

Pas sinds kort ben ik in to Science Fiction. Ik dacht altijd dat dit me niet zo zou liggen en was meer in to Fantasy of Contemporary boeken. Er is een wereld voor me open gegaan!

In Unplugged gaat het over Skye een meisje dat sinds haar vijfde jaar ingeplugd is in de Appwereld. De Appwereld is eigenlijk geheel nagebootst van de echte wereld echter zijn er weinig verschillen tussen de mensen. Iedereen heeft dezelfde standaardinstellingen qua lengte, gewicht en aantrekkelijkheid. Iedereen die ingeplugd zit is eigenlijk vermogend en kan zich door middel van apps uitbreiden of aanpassen. Waar je irl apps koopt en ze permanent zijn tot verwijdering lopen de apps in de appwereld op een gegeven moment af. Zo is er bijvoorbeeld een app waarmee je je borsten kunt vergroten, tijdelijk! Om maar even een voorbeeld te geven van hoe de appwereld in elkaar steekt.

Skye is een solo in de Appwereld, dit houd in dat zij geen familie in de virtuele wereld heeft en zij kijkt dan ook uit naar het moment dat ze eenmalig mag uitpluggen om in dienst te gaan. Ze kan dan eindelijk na al die jaren haar moeder en zus weer zien.

Haar virtuele wereld stort dan ook in als de premier vermeld dat de dienstplicht is ingetrokken en dat in of uitpluggen per direct verboden is.  Skye vind een manier om in de echte wereld te komen en dan stort haar echte wereld pas in!

Een boek dat je heerlijk laat wegdromen over alle mogelijke apps die jij zou gebruiken tot je uitplugt en je leven veranderd in een angstaanjagende klopjacht in de echte wereld!

Dit boek laat je zeker nadenken over de veranderingen die we allemaal al ondergaan sinds de komst van apps! We worden allemaal een beetje verslaafd aan onze telefoontjes en aan alle leuke apps 😉 maar zou jij ook in de Appwereld kunnen leven?

Ik ben heel erg benieuwd naar deel twee en droom in de tussentijd verder over een Appwereld waarin we allemaal zo goed als gelijk zijn….. Zou het zo erg zijn?


Welke app zou jij downloaden?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment