Recensie | Verdwenen, Tara Altebrando

'Stel, er komen een paar jongeren terug die elf jaar geleden zijn ontvoerd, gewoon uit het niets. En stel, ze zouden zeggen dat ze zich niets herinneren, dat er elf hele jaren gewoon uit hun geheugen zijn gewist. Zou jij ze dan geloven?’
Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar.
Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. Geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd zijn geweest. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen.

three-half-stars
Verdwenen geschreven door: Tara Altebrando
Bladzijden: 374
Meer van deze auteur: Als het waar is
Uitgeverij: Young & Awesome | Oktober 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Verdwenen | De coververdwenen

Super!!! Mooie letters die in de mist lijken te verdwijnen zoals ook de kinderen zijn verdwenen. De schommels waarvan er 1 van de zes ontbreekt is ook heel tof gedaan!

Verdwenen | De binnenkant

Door de flaptekst en de tekst voor op de cover ben ik ontzettend benieuwd naar dit boek! Zodra ik het opensla en de eerste bladzijde lees zit ik dan ook meteen in het verhaal!

Ik lees niet heel veel contemporary boeken omdat ik meestal liever wil ontsnappen aan de realiteit als ik lees. Toch sprak dit boek me heel erg aan door de flaptekst! Zes jonge kinderen die verdwijnen en terugkomen als tieners. Het triggert meteen omdat je wilt weten wat er met de kinderen is gebeurd en waar het zesde kind is gebleven!

De hoofdstukken zijn onderverdeeld als dagen. In vijftien dagen lezen we vanuit drie verschillende povs!

Avery, het kleine zusje van één van de zes kinderen, Scarlett en Lucas twee van de zes vermiste kinderen.

Het hele thriller aspect vond ik echt super! Je vraagt je lange tijd af wat er gebeurd is met deze kinderen en hoewel je gedurende het verhaal al vrij snel je verdenkingen hebt blijft het toch spannend!

Wat ik minder vond aan dit verhaal is de nutteloze toevoeging van liefde in dit verhaal! Het klopt niet, voelt als een noodgedwongen toevoeging. Alsof er liefde in een YA moet zitten om te kloppen.

In dit boek had het enkel en alleen moeten draaien om de verdwijning en wat daar achter zat. Doordat de personages zich met af en toe ‘nutteloze’ zaken bezighouden word de geloofwaardigheid van de verdwijning teniet gedaan. Wie is er nu 11 jaar van zijn leven kwijt en maakt zich dan druk om de vreemde dingen waar hen zich mee bezig houden?

Het had fantastisch kunnen zijn als dit boek om de verdwijning was blijven gaan en zo een mysterieuze YA thriller was gebleven! Nu was het van tijd tot tijd een cheesy YA liefdesboek…. Niet wat je verwacht van de flaptekst!

Verdwenen | Pluspunten

De opmaak van dit boek is wel echt geweldig! Ik hou er van als er meer word gedaan met de tekst!Zo zie je in dit boek tekst in cirkels of in zwart omrande stukken… Geeft lezen echt iets extra’s!

 

 

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.