Vermist – Helen Vreeswijk

Bloedstollend avontuur op de Filipijnen

De mannen waren hooguit een paar meter van haar vandaan. De bladeren bewogen. Ze dacht aan thuis. Aan haar moeder die zich er waarschijnlijk niet van bewust was in wat voor nijpende situatie haar dochter was beland. Waarom moest ze zo nodig op stage in de Filipijnen? De Filipijnen – het klonk zo idyllisch. ‘Ik wil naar huis,’ jammerde ze zacht.

Een groep jongeren gaat op stage naar de Filipijnen. Na aankomst worden ze door een medewerker van hun resort naar de stagelocatie begeleid. Maar daar komen ze nooit aan. De man smokkelt de jongeren en hun begeleidster de jungle in, waar mensenhandelaren hen opwachten. Hij verkoopt de groep aan een inheemse stam, gaat terug en vernietigt alle sporen. De groep is niet meer te traceren.
Zodra de jongeren door hebben dat er geen redding komt, besluiten ze om zelf te ontsnappen. Een gevaarlijke onderneming, want de wildernis is vol gevaren. En als er dan ook nog een stammenoorlog uitbreekt, is de chaos compleet. Ze moeten vechten om te overleven.


Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: september 2016
Uitgever: van Goor|Best of YA
ISBN10: 9000352517
ISBN13: 9789000352517
Categorieën: Young adult
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 304

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

De cover9200000059824928


De mensen die mijn blog met enige regelmaat volgen weten wat ik nu ga zeggen. Gezichten van mensen op covers is en blijft voor mij een minpuntje omdat je zelf geen eigen beeld meer kunt vormen. Moet ik wel toevoegen dat ik dit bij boeken met romances vervelender vind als bij een thriller. Het meisje op de foto, bezweet, onder de modder en met verwilderd haar en een hoofdwond zet wel meteen de juiste sfeer neer!

De binnenkant


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen:

Can you say PAGETURNER?

Goodness, wat is dit een intens boek! Alleen al door de cover tekst ben ik ontzettend benieuwd maar zodra hij op de mat valt en ik hem opensla ben ik de daaropvolgende uurtjes van de aardbodem verdwenen!

vermistNiets of niemand mocht me storen want dit boek, dit levensechte verhaal zoog me compleet op! Ik zat in de jungle, ik hoorde niks meer om me heen, ik was in de ban van dit ontzettend spannende verhaal!

Helen is natuurlijk mede door haar werk altijd goed in het beschrijven van thriller-achtige gebeurtenissen die (helaas) in de ‘echte wereld’ plaatsvinden maar dit boek is nieuw! Een frisse wind want het is geen Nederlandse stad waar we een loverboy, een stalker of een groepje jeugdige relschoppers volgen. Neen, we gaan internationaal! En wel diep in de jungle waar we te maken krijgen met volksstammen die ons zien als de ‘Nieuwe Wereld’ en denk nu niet aan een romantisch Pocahontas verhaal, nee dit is echt met recht een thriller!

Nu denk jij na mijn extreem enthousiaste uitspattingen:

Ja ja Kwante, alles leuk en aardig maar waarom dan geen 5 hartjes?

Omdat het geen standalone is en de proloog aan het einde voor mij al weggeeft wat hij eigenlijk tot in het nieuwe boek verborgen had moeten houden! Tot het lezen van dat stukje zat ik namelijk zo in spanning en helaas werd dat ietsje minder na het lezen ervan. Er zit een tijdsprong tussen dit boek en het tweede en dat had ik liever wel gelezen. Nu word er zeg maar een stukje overgeslagen wat ik best jammer vind!

Maar begrijp mij niet verkeerd want dat tweede deel? Dat kan niet anders als ook echt geweldig worden! Maar wanneer deel 2 Vermist in de bergen verschijnt? Geen idee, er staat enkel word verwacht. En ik wacht dus… vol verwachting…..

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

    1. Beste Dawn, zelf hoop ik natuurlijk ook dat het tweede deel al klaar lag om uitgegeven te worden. Helaas is deze geweldige vrouw te vroeg heen gegaan en denk ik dat deel 2 niet zal verschijnen.

      Het is wel een ontzettend goed verhaal hè!