Recensie | Vertrouw me maar, Marlies Slegers

Webcams, vriendjes en andere r@mpen
Kaat heeft een nieuwe profielsite ontdekt : MyFriendz. Daar leert ze de leuke DJ15 en zijn zus, het model Chloe, kennen. Misschien kan Chloe haar wel helpen om zelf model te worden! En daar is de webcam heel handig bij. Maar eerst is er het schoolkamp: zwemmen en met zijn allen bij het kampvuur zitten, in tentjes zitten, in tentjes slapen en misschien leert ze haar nieuwe klasgenoot Michael wel wat beter kennen.
Michael komt uit Australië en hij vindt het maar niks, zo'n schoolkamp. Zeker niet als zijn vader het ook nog eens het heel goed - te goed - blijkt te kunnen vinden met de moeder van Sven. Michael wil het liefst weer terug naar down-under, waar hij lekker kan surfen met zijn vrienden. Maar hoe zorgt hij ervoor dat zijn vader ook weer terug wil? En wat is er toch met Kaat aan de hand?

four-stars
Vertrouw me maar geschreven door: Marlies Slegers
Bladzijden: 190
Meer van deze auteur: Backpack
Uitgeverij: Kluitman | February 20th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Vertrouw me maar | De coververtrouw me maar

Dit spreekt zeker jonge meiden aan, de kleurtjes en het speelse lettertype in combinatie met de tekst onderop het boek maken dat ze dit zeker zullen oppakken! Laat dat precies zijn wat ik hoop dat vele gaan doen!

Vertrouw me maar | De binnenkant

Ik las eerder van Marlies Onder mijn huid en Vijftien en heb echt van die boeken genoten. Terwijl ik het hier neer zet bedenk ik me al dat genoten niet de juiste omschrijving is!

De boeken van Marlies lezen ontzettend makkelijk weg. Je raakt gevangen door het (helaas) realistische gevaar wat zij schetst. Door het hele verhaal wil je de jonge meiden waarschuwen voor de gevolgen van hun blinde acties. De boeken van Marlies zijn als een achtbaan die duizelingwekkende dieptes in schiet. Voor je het weet zit je diep in de problemen en gevaren van de hoofdpersoon vast gegrepen en kan je alleen maar hopen dat alles weer goedkomt.

Wanneer de jonge Kaat een nieuwe profielsite leert kennen maakt ze daar een profiel aan. Al snel volgt daar een verzoek van Dj15, wanneer hij en zijn zus haar zeggen dat ze best een model zou kunnen worden trapt de naïeve Kaat daar meteen in. Met haar twaalf jaar is ze natuurlijk nog aan de jonge kant. Juist de positieve gesprekken met Dj zorgen ervoor dat ze zich niet zo alleen voelt. Ze is vaak alleen en de aandacht van een oudere jongen die haar knap vind zorgt e voor dat ze zich steeds meer openstelt voor Dj. Maar wat zij niet weet is dat Dj niet is wie hij zegt dat hij is.

Met enkel een webcam brengt Kaat zich in grote problemen en voor haar gevoel kan ze daarmee bij niemand terecht!

In dit boek lees je niet alleen over Kaat maar ook over Michael. Hij komt oorspronkelijk uit Australië en komt tijdelijk bij Kaat in de klas omdat zijn vader hier als expat aan het werk gaat.

We lezen dus vanuit Kaat en vanuit Michael en uiteindelijk komen hun verhalen samen.

Dit boek is echt een aanrader voor elke ouder en elke leerkracht vanaf groep 8. Alle kinderen zitten eigenlijk vanaf groep 6 op social media tegenwoordig. Het is belangrijk om kinderen duidelijk te maken dat niet iedereen is wie hij zegt dat hij is op het internet. Net als in Marlies haar andere boeken zijn het duidelijk verhalen die elke dag voorkomen en waarvoor kinderen gewaarschuwd moeten worden!

De boodschap van Marlies haar boeken is dus duidelijk wees voorzichtig op social media! Een boodschap die niet vaak genoeg herhaald kan worden in een boek dat je in één ruk uitleest!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.