Vijftien – Marlies Slegers

Wie jaagt, weet ook precies waar de prooi te vinden is. En jij, Elena, bent mijn prooi…

De 15-jarige Elena voelt zich na de dood van haar vader eenzaam en onbegrepen. Dan leert ze Tim via een chatsite kennen. Ze wordt verliefd op hem en besluit hem te ontmoeten. Niet lang daarna is ze spoorloos…
De 17-jarige Job probeert zijn verleden met drugs en drank – en de reden dat hij zo ontspoorde – te vergeten. Zijn dominante vader maakt het hem niet gemakkelijk. Gelukkig kan hij zijn frustraties kwijt op de kickboksschool, waar hij Daan leert kennen. Maar waarom zegt Daan toch dat hij Job kent?
Dan doet Job een schokkende ontdekking en Elena heeft al haar moed nodig om niet als prooi te eindigen in de handen van een geslepen jager…

Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: juni 2016
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN10: 9024573076
ISBN13: 9789024573073
Categorieën: Jeugd 13+|Young adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 224 pagina’s

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover31133653


De tekst die voorop de cover staat zet meteen een bepaalde spanning neer waardoor je in combinatie met de foto van het meisje dat huilend achter haar computer zit dit boek direct wilt lezen!

De binnenkant


Het zal niet de eerste keer zijn dat ik zeg dat ik van dit soort boeken hou! Ik vind dat boeken zoals deze verplicht op elke leeslijst van de middelbare school moeten staan.

De gevaren van het internet! En dan voornamelijk die van Social media waar tegenwoordig elk kind vanaf 6 jaar op lijkt te zitten met zijn/haar eigen smartphone.

Tijden veranderen en met deze moderne veranderingen komen ook alle jagers op Social media en veranderen onschuldige kinderen in prooi voor deze griezels!

Dit verhaal is ontzettend sterk in elkaar gezet en ik kan dan ook alleen maar zeggen dat iedereen van kind, moeder, vader tot aan leerkracht dit boek zou moeten lezen!

De geslepenheid van de jager in dit boek is gewoon beangstigend en ik heb dit boek dan ook in één ruk vol spanning uitgelezen! Een rollercoaster vol spanning en angst!

Waarom dan geen 5 hartjes? Ik vond het einde vrij abrupt en had dat graag nog uitgebreider gezien! Ik kon er geen genoeg van krijgen!

Slachtoffer van grooming? Of ken je iemand die veel contact heeft met een onbekende via Facebook, Instagram of Snapchat? Ga voor advies naar www.helpwanted.nl.

Tekst LS Amsterdam http://www.lsamsterdam.nl/boek/vijftien/

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.