Voor de val – Noah Hawley

Een prachtig geschreven, gevoelig verhaal over de vriendschap tussen een man en een kind die door het lot bij elkaar zijn gebracht

Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha’s Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden.
Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleefden, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaar­schijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat – er zijn te veel bizarre toevallig­ heden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht? Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand?

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Before the fall
Vertaald door: Carolien Metaal
ISBN10: 9022576140
ISBN13: 9789022576144
Categorieën: Romans
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 384
Verschijningsjaar: juni 2016
Uitgeverij: Boekerij

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Een man en een klein jongetje onder een hemel vol sterren met daaronder een raadselachtige boodschap. 262458509200000057028171
Twee overlevenden
Een  vriendschap

Wat is er met hun gebeurd? Door deze cover pak je het boek meteen op om te zien of de achterflap je meer kan vertellen over deze twee personen. Zodra je de achterflap hebt gelezen ben je meteen geïntrigeerd, wat is er gebeurd in dat vliegtuig?

Ik vind daardoor de Nederlandse cover aantrekkelijker dan het origineel. Niet alleen visueel maar ook door de toegevoegde tekst zou ik het Nederlandse exemplaar sneller oppakken dan het origineel.

De binnenkant


Al vrijwel meteen in het begin van het boek kom je terecht in de val van het vliegtuig. Je komt er achter hoe Scott de vierjarige JJ red en dan gaat alles in een stroomversnelling!

Door middel van flashbacks en verhalen vanuit meerdere personages ontwikkelt zich een groot raadsel. Waardoor is het vliegtuig neergestort? Zelf had ik vanaf het midden van een boek een oordeel getrokken, ik was haast overtuigd van mijn gelijk! Maar dan tegen het einde van het boek wanneer alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en de oorzaak zich langzaam ontrafelt sta ik verbaasd!

Ontzettend sterk geschreven, dit boek houd je in zijn macht tot de allerlaatste bladzijde!

Niet alleen de zoektocht naar de oorzaak van het ongeval laat je de bladzijden met topsnelheid omslaan maar ook de verhalen vanuit verschillende personages. Elk hoofdstuk is boeiend van begin tot eind ongeacht in wiens leven je een blik krijgt!

Zelf heb ik ook ontzettend genoten van het verhaal rondom de tante van JJ en ik zou een vervolg hierop meteen aanschaffen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik heb hier al eerder een keer een recensie over gelezen en die was een stuk minder positief. Gelukkig vond jij hem wel tof! Ik ben nu zelf toch wel een tikkeltje benieuwd geworden.