|Recensie| Vuurpreek, Francesca Haig

Bij Zachs en mijn geboorte hebben onze ouders vast een paar keer opnieuw geteld: armen en benen, vingers en tenen. We waren volmaakt. Toch hadden ze moeite dat te geloven: niemand nam namelijk een loopje met het onderscheid tussen een Alfa en een Omega. Niemand.
Cass en Zach werden tegelijk geboren en ze zullen tegelijk sterven. Een sterke Alfa- en een inferieure Omega-tweelinghelft – het enige wat ze delen is het moment van hun dood.
De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun afwijking duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven, worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelinghelft. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere broer of zus is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden zonder dat hun Omega-wederhelft hen in de weg zit. Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: ze hebben geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare 'Omega-mutatie'. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.
Ze hebben beiden het vermogen om de wereld te veranderen. De een zal de ander moeten verslaan om zijn eigen toekomstvisie verwezenlijkt te zien worden, maar als ze niet oppassen zullen ze allebei in deze machtsstrijd omkomen.

three-stars
Vuurpreek geschreven door: Francesca Haig
Bladzijden: 370
Uitgeverij: A.W. Bruna | October 13th 2015
Genre: Young Adult
Voeg toe op: Goodreads

vuurpreek francesca haig

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Vuurpreek – de cover

Ik hou er van! Zwart met een prachtig vuurteken en op de achtergrond een paar mensen! Dat vergezeld van de spannende tekst onderin maakt dit wel een coverbuy boek!

Vuurpreek – de binnenkant

Na het lezen van de flaptekst was ik ontzettend benieuwd naar dit boek. Maar als boek shopaholic kwam hij naarmate de tijd verstreek op mijn verlanglijstje te staan en bleef daar een tijdje staan! Er komen gewoon te veel goede boeken uit! (behalve in deze cadeautjes maand…. daar is niet over nagedacht in de uitgeverswereld!)

Maar goed terug naar het boek! Ik kreeg van de uitgever een ander boek aangeboden om te recenseren en toen mij werd gevraagd of ik deze al kende moest ik toegeven dat ik hem nog steeds niet gelezen had.

Toen mijn postbode aan de deur stond en daarin niet alleen het andere boek maar ook Vuurpreek zat was ik aangenaam verrast! Na een leesdip pakte ik eindelijk dit boek op, maar trok het mij uit mijn leesdip?

Helaas niet, ik heb een stuk langer over dit boek gedaan dan de meeste boeken die ik lees en ik moet eerlijk toegeven dat dit echt niet aan mijn leesdip lag.

Ik vind het altijd moeilijk als een boek me niet omver blies er geen spoilers bij te vermelden, want ik wil zeggen wat ik er dan precies niet leuk aan vond. Tegelijkertijd kan mijn mening totaal niet de jouwe zijn waardoor mijn spoilers misschien dit boek voor je verpesten. Ik ga dus mijn best doen om zonder spoilers uit te leggen waarom dit boek me toch heeft teleurgesteld.

Het verhaal, ik was zo nieuwsgierig naar hoe dit in elkaar stak! De toekomst, de mensheid was bijna volledig uitgeroeid na een explosie, de tijd na deze explosie word Erna genoemd en in deze tijd worden er alleen nog maar tweelingen geboren. Altijd een jongen en een meisje, de één Alpha en de ander Omega. Een Alpha heeft geen afwijkingen, een Omega daarentegen heeft lichamelijke afwijkingen. Sommige Omega’s zijn uitzonderingen, zij worden zieners genoemd omdat ze stukjes uit het verleden of de toekomst kunnen zien.

Cass is een ziener en heeft geen duidelijke Omega kenmerken. Geen missende lichaamsdelen of iets anders. Zo kan ze zich een tijd lang behoeden voor het lot van een Omega. Verstoten en verbannen worden van je familie. Toch ontdekt haar broer Zach haar geheim. Hij wil haar dan ook ontmaskeren zodat iedereen weet dat hij de Alpha is.

Als je dit zo leest verwacht jij natuurlijk een boek vol spanning! Helaas was het in het begin allemaal veel uitleg en later werd het soms best langdradig. Wel een zeer spannend concept! Vooral de connectie tussen de tweelingen waarbij de één de pijn van de ander voelt en dus ook sterft wanneer de ander sterft maakt dit een spannend verhaal wat helaas pas later in het boek echt vorm krijgt!

De hoofdpersoon, hoewel ik verwachte echt mee te leven met Cass had ik echt geen klik met haar. Hierdoor kon ik me niet echt inleven in dit boek. Ik verwachte een echte kickass dame maar vond Cass helaas meer zeurderig!

Conclusie

Ietwat teleurgesteld dus in Vuurpreek, ik neigde eerst naar twee sterren maar door het einde van dit boek ben ik wel erg benieuwd naar deel twee Hemelvuur. Ik wil weten wat er verder gebeurt en daarom geef ik drie sterren, Curiouser and Curiouser. Tikkeltje huiverig ook wel gezien er ook een boek drie aankomt! Wanneer een eerste boek langdradig is en op het eind spannend word en dan nog twee delen krijgt… worden de overige delen dan niet weer langdradig? We zullen zien hoe dit verhaal verder gaat!

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.