What 2 Watch | Joker

jokerDe jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig, en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als ‘de Joker’. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

Joker (2019)
Verenigde Staten | Misdaad / Drama | 122 minuten
Met Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Zazie Beetz.

Volgens Gordon veel te gewelddadig en dus liep hij weg…. Ik was dus meteen na het lezen daarvan heel erg benieuwd of het echt zo’n heftige film zou zijn.

Maar nope… Qua geweld vond ik het ontzettend meevallen, het is en blijft ook een actie film… het is niet de Troetelbeertjes of zo? Gordon kan maar beter voortaan naar alle leeftijden films gaan!

Ik wist niet goed wat ik in het begin met de film aanmoest. Ik zat immers als Marvel en DC fan een beetje op zo’n soort film te wachten…

De welbekende Heath Ledger Joker quote: “Why so serious?” kwam meerdere malen tijdens deze film bij me naar boven. Deze film is namelijk gewoon pijnlijk serieus.

Het lastige bij The Joker vind ik dat hij inmiddels door zoveel mensen is gespeeld en met steeds wel iets andere achtergrond verhalen. Deze film kreeg het met dit verhaal van Joker voor elkaar om me heel somber en neergeslagen uit de zaal te laten vertrekken.

Begrijp me niet verkeerd!

Het is een hele goede film hoor, ijzersterk geacteerd ook! Maar ook super deprimerend. Je ziet iemand die hulp nodig heeft, mede door zijn jeugd en moeder. Hij krijgt echter niet de hulp die hij nodig heeft, is eenzaam en bij het zoveelste akkefietje draait hij gewoon door!

Mijn hele leven heb ik eraan getwijfeld of ik wel echt bestond.

Ik was dus ook oprecht verdrietig, had medelijden met hem. Ik vond hem zo ontzettend zielig. En als je zelf depressieve gevoelens hebt gehad dan kun je van deze film oprecht net als ik best even een beetje een dipje krijgen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik vond deze film zo goed! En ik snap wat je bedoelt dat je er een dip van kan krijgen. Maar ik genoot er zo van, en de quotes van hem… Wauw. Passen perfect nu bij mijn depressie en ocd.
    Ik vond het goed dat ze de andere kant eens lieten zien, wat het bezuinigen op de zorg kan doen. Dat is zo echt, dat het pijnlijk is.