What to Watch goes Halloween 2

omslag-halloween-netflix

Ben jij al helemaal in de griezelige Halloween sfeer? Met het kijken van deze films op Netflix gaat dat je zeker lukken! s
Mijn Halloween tips zijn immens en dus las je vorige week al een stapel aanraders en krijg je vandaag het tweede gedeelte! Vandaag ook weer een gemengde keuze van spooky, griezelig maar leuke films voor kids tot aan met-je-ogen-door-je-vingers-gluren want het is echt eng!

Kids Halloween

1789-300The Nightmare before Christmas

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng

 


Coralinecoraline

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z’n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is…

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng

 


frankenweenieFrankenweenie

Gebaseerd op Tim Burtons gelijknamige korte film uit 1984. Het verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen à la Frankenstein. Victor wil zijn creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar dat is niet naar de zin van het kleine monster…

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng

 


Corpse Bridecorpse-bride

Victor is nerveus voor zijn huwelijk met Victoria. Hij besluit de huwelijksbeloften te oefenen op een uit de grond stekende tak. Tot zijn schrik verrijst uit de grond The Corpse Bride die claimt dat het huwelijk gegrond is. Victor belandt in The Land Of The Dead terwijl Victoria nog altijd op hem wacht in The Land Of The Living. Vindt Victor nog wel zijn ware liefde als deze twee werelden met elkaar in aanraking komen?

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng

 


Humor met een tikje Horror

haunted-houseA Haunted House

Jonggehuwden Malcolm (Wayans) en Kisha (Atkins) verhuizen na hun huwelijksreis in een ideaal droomhuis. Eenmaal aangekomen komen ze erachter dat ze niet alleen zijn in het huis. Het echtpaar gaat op onderzoek uit en ze ontdekken al snel dat het huis niet bespookt is, maar dat Kisha bezeten is door demonen. Malcolm besluit een priester in te huren om de kwaadaardige demonen weg te laten halen, vastberaden om zijn huwelijk te redden… en zijn seksleven.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-seks kijkwijzer-discriminatie kijkwijzer-drugs kijkwijzer-groftaalgebruik

 

 


Niet al te enge Horror

hushHush

Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

kijkwijzer-16 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik

 

 


Teen Horrors

warm-bodiesWarm Bodies

T

Zombies houden van mensen, en dan met name van hun hersenen. Maar R (Nicholas Hoult) is anders. In tegenstelling tot de anderen is hij van binnen echter wel levend. De zombies zijn allen slachtoffer geworden van een recente plaag die de overlevenden in een zwaar bewaakte stad hebben gedreven. De zombies lopen rond op een vliegveld, op zoek naar mensenvlees. Ondertussen leven ze ook in angst voor de kwaadaardige Boneys, een nieuwe reeks van geïncarneerde vampieren.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng

 

 


My Babysitter’s a Vampiremy-babysitter-vampire

Rochelle wordt verliefd op een jongen die een vampier blijkt te zijn. Het duurt even, maar dan wil ze zich toch volledig aan hem over geven. Helaas valt het vampier-zijn haar erg tegen en probeert ze uit te zoeken hoe ze zo snel mogelijk van dit vriendje af kan komen. Het blijkt dat ze daarvoor de koning van de vampieren moet doden.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-eng

 

 


Just watch and see Horror

riteThe Rite

‘The Rite’ volgt de sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O’Donoghue), die de VS verlaat om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ”de donkere zijde” van zijn geloof…

kijkwijzer-16kijkwijzer-geweldkijkwijzer-engkijkwijzer-groftaalgebruik

 

 


The Hauntinghaunting

Sinds jaren staat het donkere en verboden huis verlaten en alleen op de heuvel – zo lijkt het. Geïntrigeerd door het duistere verleden van het huis lokt Dr. Marrow drie proefkonijnen, Theo Nell en Luke, naar het huis om samen met hem een schijnbaar onschadelijk experiment uit te voeren. Bij haar aankomst voelt Nell zich op een geheimzinnige wijze tot het huis aangetrokken en deze interesose blijkt wederzijds te zijn. ‘s Nachts beginnen de problemen pas echt en het experiment gaat op gruwelijke wijze de verkeerde kant uit. De drie ontdekken de vreselijke geheimen die het huis op de heuvel met zich meedraagt.

kijkwijzer-16 kijkwijzer-eng

 


house-end-streetHouse at the End of the Street

Het tienermeisje Elissa (Jennifer Lawrence) verhuist samen met haar moeder naar een nieuwe stad. Ze komen erachter dat hun nieuwe woning naast een huis staat waar een dubbele moord heeft plaatsgevonden. De problemen ontstaan wanneer Elissa bevriend raakt met de enige overlevende van het bloedbad, de zoon van het stel (Max Thieriot). Al snel blijkt dat het drama nog lang niet voorbij is…

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik

 


The Ouija Experimentouija-1

Vijf vrienden besluiten om hun experimentele Ouija sessies op videoband te zetten in een poging om hiermee beroemd te worden. Persoonlijk drama zorgt ervoor dat leden van de groep vergeten om de focus te houden op de belangrijke regels van het spel. Al snel vallen ze ten prooi aan de kwade entiteiten, opgeroepen door het spel.

kijkwijzer-16 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik

 


Dat waren mijn Halloween tips voor deze week! En of je nu heerlijk met je dekentje op de bank kruipt met Jack Skellington of onder je dekentje kruipt terwijl je rilt van angst bij The Rite, ik wens je heel veel plezier!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments