What to Watch Weekend | 47 Meters Down

47 meters down

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast. Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich 2 uur uit de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren. Maar de pret is snel over wanneer de kooi breekt en naar de bodem van de oceaan zinkt. Met minder als een uur aan zuurstof moeten ze snel een plan bedenken om terug bij de boot te komen door 47 meter met haaien vergeven wateren.

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Dominicaanse Republiek/Horror/Thriller/89 minuten

Ik keek al een tijdje heel erg uit naar deze film.

De laatste film met haaien die ik zag was The Shallows…. Ik was daar toch wel zo hevig teleurgesteld dat ik echt hoopte dat deze film me meer kon plezieren! Deep blue sea uit 1999 en daarvoor Jaws zijn eigenlijk de enige haaien films waarbij ik tot nu toe heb genoten, dus het werd wel weer eens tijd voor een film met deze angstaanjagende maar toch prachtige wezens vanuit de diepe donkere zee.

Stiekem kon ik deze film echt niet kijken voor ik op vakantie ging… Dan durf ik de zee namelijk een tijdje niet in 🙂

Maar goed terug in ons kikkerlandje waar we enkel de stranden vol kwallen hebben liggen besloot ik om dan toch eindelijk lekker te gaan griezelen.

47 Meters Down | Mijn mening

Ik ben helaas een beetje teleurgesteld in deze film. Waar hij sterk begint en ik echt helemaal in spanning zit wanneer de kabel knapt en de kooi 47 meter naar beneden zinkt komen ook al gauw frustraties naar boven.

De dames (en geloof me daar baal ik van want ik vind Claire Holt geweldig als Rebekah in The Originals) zijn haast te dom voor woorden. De één heeft nog nooit gedoken, maar bij het zien van een oude roestige kooi duik je dan natuurlijk naar de bodem om naar levensgevaarlijke haaien te kijken…. #facepalmmomentje

Verder zit de film vol met ‘foutjes’, zo is een zuurstoftank al bijna meteen leeg maar kan er daarna nog ontzettend lang mee gedaan worden….. Ik wil de film niet compleet spoilen maar hij is gewoon te voorspelbaar en soms ronduit dom. Zou de kustwacht echt met een paar man gewoon naar beneden duiken om ze op te pikken? Dan hadden hun toch ook prima naar boven gekund? En dan doen de haaien niks….omdat ze zien dat het de kustwacht is zeker!

Zeker wel een paar schrik momenten en al met al een vermakelijke film maar geen horror hoogstandje!

Het einde vond ik zeker teleurstellend, voelde te abrupt en had echt wel iets uitgebreider gemogen!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik heb ook wel wat met “water films”, zo zag ik laatst 12 feet deep. Over twee zussen die gaan zwemmen net voor sluitingstijd en de opzichter laat het glasvezeldek over het zwembad glijden, terwijl de dames nog in het zwembad zijn. Ze zitten dan opgesloten en kunnen er niet meer uit. Uiteindelijk komt er een medewerkster, die vervolgens een sadistisch en chanterend spelletje met de zussen speelt, wat ze wel mee moeten doen, anders komen ze er nooit uit denken ze. Ik vond het best vermakelijk kijkvoer, maar het zat ook bomvol plotholes.
    Luna onlangs geplaatst…Scheurkalender gemaakt door Lidewijde ParisMy Profile