What to Watch Weekend | Black Panther

Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.
Zijn moed als koning en – Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. 

Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

134 minuten | Actie
Release: 14-02-2018

Met alle hype rondom deze film waren mijn verwachtingen hoog gespannen! Ik kan zeggen dat ik de film best tof vond maar dit was echt niet de beste Marvel film ooit.

Ik vond het ontzettend tof dat je je echt in een authentiek Afrikaans land waande. Hun gewoontes en rituelen bezorgden me zelfs een kippenvel momentje.

In geen geval is deze film slecht. Het is een leuke, leuke film met een aantal leuke personages, een coole wereld en twee slechteriken in de vorm van Erik Killmonger en Ulysses Klaue.

Erik Killmonger was voor mij de teleurstelling in deze film. Ik kan je niet vertellen waarom zonder spoiler dus mocht je hem al gezien hebben klik dan vooral de geblurde tekst aan!

Hij heeft jaren gevochten en in allerlei legers gezeten en gemoord etc. Prachtig! Maar had hij niet gewoon eerder naar Wakanda kunnen gaan met zijn lip tattoo? Moest hij daarvoor eerst gaan moorden? Dit stuk ontging me gewoon echt een beetje. Stiekem vond ik dit gewoon te veel kijk mij eens getto badass zijn en dat paste voor mij echt niet in de authenticiteit van Wakanda.

Mijn favoriete onderdeel van de film was de hele wereld van Wakanda, dat is gewoon prachtig. De cultuur is uniek en fascinerend. De special effects werkten niet altijd en daardoor leek het soms meer een grafische videogame, maar over het algemeen is het absoluut prachtig en uniek. Buiten de neushoorns om….. Dat was gewoon dom… Hoe weten die dieren wie ze nu wel of niet moeten raken? Opeens vechten ze tegen hun eigen baasjes?

 

Ik keek even raar op toen Shuri een opmerking maakte toen Everett Ross gewond Wakanda binnenkwam: “Praise! Another broken white boy to fix.” Als dit andersom gezegd zou worden heb je namelijk meteen de boel op stelten…. vond ik een beetje jammer! Ze hadden ook gewoon een broken men kunnen zeggen. Ik vond het prachtig dat deze film eigenlijk alleen maar authentieke acteurs had maar zo’n opmerking geeft het toch weer een randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: