What to Watch Weekend | 5x Creepy Movie Night!

Als er iets is wat ik graag doe nu het lekker vroeg donker is, dan is het wel creepy films kijken! En nu het bijna Halloween is kijkt het altijd nog lekkerder 😉

© Shutterstock

Ik deel deze keer 5 Creepy Movies die je kunt kijken als je Netflix hebt. Ik denk dat er tegenwoordig geen huishouden zonder zit! Mocht je in de bioscoop willen griezelen hou dan aankomende week goed de blog in de gaten want in de volgende Nieuwe films in staan een paar heerlijke griezels!

Creepy Movie 1

Deze film keek ik een tijd terug in de bioscoop! Heerlijk griezelen doe ik het beste thuis en dus kijk ik hem aankomende week heerlijk nog een keer!

De setting van de film vond ik geweldig, het mistige bos met al die sneeuw bracht al meteen een griezelig gevoel.

Je kunt mijn hele recensie hier lezen!

The Visit 

Een broer en zus worden voor een weekje naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania gestuurd. Zodra de kinderen ontdekken dat het oudere echtpaar betrokken is bij iets zeer verontrustends zien ze de kans om ooit weer thuis te komen met de dag slinken.

Creepy Movie 2

Deze film kun je het beste kijken met gesloten gordijnen! Niet echt een horror, wel een ijzersterke thriller!

Hush

Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

Creepy Movie 3

Deze film moet iedereen gezien hebben in zijn leven! Bram Stokers versie van Dracula! Ik weet nog goed de eerste keer dat ik deze film keek! Ik geloof dat ik een jaar of 11 was en man oh man wat griezelde ik van de graaf!

Dracula

De jonge advocaat Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Daar wordt hij gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula die afreist naar Londen, geobsedeerd door een foto van Harkers verloofde Mina. In Londen begint hij de jacht op Mina waarbij hij o.a. Mina’s beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy’s vrienden slaan de handen ineen om deze vampier weg te jagen.

Creepy Movie 4

Een beetje vreemd maar toch lekker om naar te kijken! (Cheesy Rivella reclames ook)

Ik weet dat er aardig wat schrikmomenten in deze film zaten dus daar moet je wel van houden!

You’re Next

De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. De gemaskerde moordenaars hadden echter niet gerekend op Erin, de vriendin van de jongste zoon van de familie, die een mysterieus verleden heeft en daardoor erg moeilijk te vermoorden blijkt…

Creepy Movie 5

© Shutterstock

Oké luister goed! Deze film is echt waanzinnig! Ik vond hem echt super creepy en zelfs mijn man die niet snel onder de indruk is van enge films moest een paar keer slikken wanneer hij langs de vele spiegels in ons huis liep! Dus niet weggelegd voor de mensen die niet van griezelen houden!

Mirrors

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

En als je nou na het zien van al deze films denkt laat maar zitten, ik griezel wel niet deze Halloween week dan kun je altijd nog Hotel Transylvania aanzetten 😉

Ook leuk voor eventuele kids!

Heb jij nog filmtips van creepy movies die ik gezien moet hebben? En welke van bovenstaande films lijken jou wel wat?

creepy movie

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Hotel Transylvania is echt zooo leuk he!! Is een van onze favoriete familie films hier.
    Met de rest ben ik niet zo bekend hihi, ik kijk eigenlijk niet snel meer een creepy film. Heb er vroeger wel enorm veel gezien, maar de laatste jaren niet meer. Maar de films van vroeger blijven me ook het meest angst inboezemen haha. die k*tpop chucky o.a…. Freddy Krueger.. the exorcist.. brrr
    melissasbookworld onlangs geplaatst…| COVER CRUSH | Hooded/Cloaked Figures..My Profile