What to Watch Weekend | Downsizing

Als oplossing voor de overbevolking en de klimaatveranderingen bedenken Noorse downsizingwetenschappers een manier om organisch materiaal te krimpen. Uit financiële overwegingen besluit een echtpaar uit de lagere middenklasse om zich aan het experiment te wagen. Eens gekrompen kunnen ze met hun spaargeld een luxueus leven leiden in een verkleinde mensenwereld, waar ze minder land en voedsel verspillen en minder afval produceren.

Verenigde Staten|Komedie|Drama|135 minuten

Geregisseerd door Alexander Payne met Matt Damon, Kristen Wiig en Christoph Waltz.

Na het zien van de trailer was ik klaar voor een grappige film!

Een soort Honey, I Shrunk The Kids maar dan net anders!

Ik verwachtte veel hilarische momenten in een soort madurodam versie van levensweg, en nu maar hopen dat jij dat spelletje kent 😉

De eerste paar minuten viel ik bijna in slaap door saai geneuzel van de professor die het downsizen heeft uitgevonden en was ik bang dat het echt niks meer zou worden.

Toen kwam Matt Damon in beeld en besloten hij en zijn vrouw om te downsizen zodat ze konden verhuizen en royaal konden leven. Ze kozen een erg luxe woning en na wat grappige stukjes was ik helemaal overtuigd dat het toch een leuke film zou zijn.

Helaas verdween die acuut weer…. wat volgt is ontzettend flauwe platte humor, waar niemand om kon lachen! Een Vietnamese actrice die echt geen groter stereotype had neer kunnen zetten?

Ik had echt verwacht dat dit een film zou zijn waar je als gekrompen mens tegen alle ‘grote’ mensen dingen aan zou lopen. Alles bij elkaar opgeteld is dit best zonde van je geld, hij zal ongetwijfeld snel op Netflix verschijnen dus wacht dat maar af voordat je het een kans geeft!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments