What to Watch Weekend | Flatliners

flatliners
Bron: Moviemeter

Vijf studenten geneeskunde zijn geobsedeerd door het mysterie van wat er na de dood gebeurt. Ze starten dan ook met een gewaagd en gevaarlijk experiment: door hun hart voor een korte periode te stoppen, veroorzaken ze een bijna-doodervaring. Hierdoor krijgen ze inzicht in het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar “de andere kant”.

Verenigde Staten | Drama  Sciencefiction | 110 minuten

Geregisseerd door Niels Arden Oplev met oa Nina Dobrev, Ellen Page en Diego Luna.

Flatliners | Mijn mening

Wat ontzettend jammer!

Na het zien van de trailers in de bioscoop was ik razend benieuwd naar deze film! Helaas is de verwachting die de trailer schept absoluut niet waargemaakt!

In de trailer lijkt het of de studenten mekaar willen overtreffen door steeds langer te gaan en dat ze hierdoor steeds meer kunnen! Ook lijkt het of ze een poort hebben geopend naar? De hel misschien?

Wat je dus verwacht is een groep studenten die elkaar overtreft, steeds meer dingen kunnen en uiteindelijk lekkere horror met wat demonen of zo?

Je krijgt een ziekenhuis met als chief of staff Kiefer Sutherland, miniscule rol voor hem en de overige studenten konden me ook niet echt gelukkig maken! Nina Dobrev had het beter bij Elena kunnen laten want in deze film zet ze niks geen sterk staaltje acteerwerk neer.

Was dan in ieder geval nog iets een beetje eng? Nope, eerder lachwekkend want studenten die patiënten kunnen vermoorden door het toedienen van verkeerde combinaties aan medicijnen? Dezelfde student maakt deze fout doordat ze al 36 uur aan het werk was…. Waar is dan degene die met ze meeloopt hé?

Het volgende wat ik kwijt moet over deze film is wel echt een mega spoiler dus alleen lezen als je je centjes niet gaat verspillen aan deze film!

Flatliners | Spoileralert!

Goed, de ‘hoofdpersoon’ in dit verhaal heeft een auto ongeluk veroorzaakt doordat ze op haar mobieltje zat, ze belanden in het water en haar zusje overlijdt. Als studente in het ziekenhuis ziet ze vaak mensen met een bijna doodervaring die beweren iets of iemand te hebben gezien. Dan bedenkt ze dus de truc om met medestudenten zichzelf te doden als ‘onderzoek’ naar je hersenactiviteit als je sterft. Zo kan ze misschien haar zusje weer zien! Handige bijkomstigheid is dat zij opeens alles nog weet wat ze ooit geleerd heeft waardoor de rest dus ook acuut ‘dood’ wil. Tot daar prima en oké, zodra ze allemaal dood zijn gegaan, op 1 slimmerik na blijkt dat ze toch iets terug hebben genomen van het hiernamaals! Een soort moordenaar die je vermoordt om je zonden of iets waar jij je heel schuldig om voelt. We hebben dus Dame 1, Dame 2, Dame 3 en Heer 1 die zijn geflatlined! Dame 1 voelt zich schuldig om haar zusje, dame 2 heeft naaktfoto’s van iemand rond gestuurd, dame 3 een patiënt per ongeluk vermoord en heer 1 heeft zijn ex niet bijgestaan bij een abortus…. Wanneer dame 1 vermoord word om haar schuldgevoel en de rest daar achter komt hoeft de rest alleen maar hun excuses aan te bieden om gespaard te worden? KOM OP HOOR!!!! Mega belachelijke film!

Ik ga verder niks spoilen maar raad je aan je welverdiende centjes niet aan deze film te spenderen!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.