What to Watch Weekend: Ghostbusters & Ice Age Collision Course

Deze week niet 1 maar twee films! Het is inmiddels overal zomervakantie en dus deze week 2 films die leuk zijn voor het hele gezin!

|Verenigde Staten|Actie|Komedie|108 minuten|292385.300

Acteurs oa Chris Hemsworth, Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon

Erin Gilbert, een wetenschapper aan de universiteit van Columbia, heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd “Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing”. De twee hebben elkaar jaren niet gesproken maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.

Een reboot van de Ghostbusters uit 1984 en dan deze keer met vrouwen als ghostbusters!

Een hysterische en lachwekkende film die de oorspronkelijke Ghostbusters doet herleven met een omgekeerd rolpatroon!

En als ik het dan toch over omgekeerde rolpatronen heb dan moet ik even mijn favoriet noemen! Chris Hemsworth als een niet al te snuggere secretaresse 😉 wat heb ik weer van hem genoten zeg!

Maar ook de andere actrices waren ontzettend grappig en het verhaal zat goed in elkaar! De nieuwe Ghostbusters is ongeveer net zo grappig als het origineel – geen echte kopie dus van de originele film maar gewoon een heerlijk vermakende film met een heel nieuw verhaal! Elke originele Ghostbuster komt ook een keer voorbij op een hilarische manier. Een leuke film voor het hele gezin en natuurlijk voor fans van het origineel.

Als je een Chris fan bent blijf dan zeker zitten gedurende de aftiteling 😉

kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

 

 


|Verenigde Staten|Animatie|Avontuur|100 minuten|259009.300

met de stemmen van Denis Leary, John Leguizamo en Ray Romano

Scrat streeft er nog steeds naar om de ongrijpbare eikel te pakken te krijgen. Dit zorgt ervoor dat hij het universum in gekatapulteerd wordt en per ongeluk een reeks kosmische gebeurtenissen in gang zet die een bedreiging vormen voor de Ice Age wereld. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de groep hun huis verlaten om te beginnen aan een zoektocht om de bedreiging te stoppen. Ze reizen naar exotische nieuwe landen waar ze worden geconfronteerd met een aantal nieuwe kleurrijke figuren.

Scrat blijft voor mij echt een geweldige karakter! Ik kan echt serieus zeggen dat ik met tranen van het lachen op mijn wangen in de bioscoop zat!

Hoewel het alweer het vijfde deel is en de humor een beetje uitgemolken raakt bij de overige karakters is dit toch een leuke film om heerlijk naar toe te gaan met de kids (of zonder 😉 ).

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.