What to Watch Weekend | Happy Death Day

happy death day
Bron: Moviemeter

‘Happy Death Day’ volgt Tree Gelbman, een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Verenigde Staten | Horror | Mystery |96 minuten

Geregisseerd door Christopher Landon met Jessica Rothe, Israel Broussard en Ruby Modine.

Happy Death Day | Mijn mening

Ken je Groundhog Day?

Net als Bill Murray in die film beleeft deze studente elke dag dezelfde dag. Niet helemaal hetzelfde als Groundhog Day want deze studente moet er zien achter te komen wie haar steeds opnieuw vermoord!

Wat moet ik zeggen over deze film? Het masker van de moordenaar, vet griezelig maar deed me teveel denken aan de teen slash film Valentine! De rest van de film? Een bij elkaar geraapt zooitje van onbekende acteurs en dingetjes uit andere teen slash films….

Leuk voor een paar schrikmomenten maar veelal erg voorspelbaar. De uiteindelijke dader is dan niet zo heel voorspelbaar maar heeft wel een belachelijk motief en een al even belachelijk eind!

Ik zie dit als een soort teen horror parodie op Groundhog Day en ben blij dat ik een bioscoop pas heb! Je geld aan een kaartje besteden zou ik niet aanraden! Bewaar hem maar voor een donkere saaie avond wanneer je thuis als bange poeperd toch een ‘enge’ film wilt kijken 😉

Ik hoop gauw wat betere ‘scary’ movies in de bioscoop te gaan zien want voor de griezelfan is het bar slecht op het moment!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments