What to Watch Weekend | It (2017)

‘It’ volgt een groep kinderen, beter bekend als de ‘Losers club’, in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het Poster for the movie "It"stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.

Verenigde Staten/Thriller/Horror/135 minuten

It…. Ik weet nog goed dat ik als kind een oppas adres had! Twee kleine kinderen waar ik op moest passen. Easy peasy, ik kreeg veel lekkers, geld en mocht lekker een filmpje kijken want de kinderen sliepen toch altijd al!

Destijds waren het de videobanden die in een kast lagen zonder hoes die interessant waren! En zo schoof ik een videoband in de recorder met een sticker waarop alleen stond It!

Dit huis lag vrij afgelegen en de gordijnen waren geopend…. buiten was het donker…. en ik durfde mij niet meer te bewegen….

Zacht gezegd maakte Pennywise een mega indruk op mij als jong meisje! Wat zeg ik, tot de dag van vandaag vind ik clowns gewoon afschuwelijk!!!!

Jaarlijks laat ik me verleiden tot Walibi Halloween en ook daar moet ik toegeven is het de clown die me bang krijgt!

Maar goed, It 2017 draait in de bioscoop en ik besluit (er word eigenlijk voor mij besloten) er heen te gaan.

De première avond om middernacht!

Terwijl ik naar de bioscoop toeloop met mijn fleece dekentje heb ik al spijt! It word gedraaid in twee zalen en de jongen van de bioscoop meld mij dat ik geluk heb dat ik boven zit want beneden zijn real life scare actors!

Ik hoef vast niet te zeggen hoe zeer ik deze medewerker nu haat, op goed vertrouwen liep ik namelijk verder om vervolgens in keihard gegil uit te barsten als ook in ‘mijn’ zaal een afgrijselijke clown staat met een rode ballon en zijn bloederige slachtoffers al gillend om me heen rennen!

De toon is gezet!

It | Mijn mening

Naast me kropen twee stoer uitziende jonge mannen steeds verder weg in hun capuchons…. Ik daarentegen voelde me soms best stoer!

Met nadruk op soms! Want deze film voelt minder eng dan de originele It maar wel stukken meer psychotisch!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeker genoten heb! Een paar flinke scare momenten heb gehad waarbij ik zeker in mijn stoel naar achteren schoot en waarbij mijn fitbit me vertelde dat ik ook zeker een hartwip had!

Mijn advies, ga er blanco van mening heen! Neem een dekentje mee! Kijk vanachter je dekentje door je vingers en eet vooral geen popcorn!

BEEPBEEPRITCHIE

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.