What to Watch Weekend | Jumanji, The Greatest Showman, Coco en Ferdinand

In deze What to Watch vind je 4 mini recensies! Ik ga weer flink naar de bios en dus lees je deze week mijn mening over Jumanji, The Greatest Showman, Coco en Ferdinand!

119 minuten | Engels, Nederlands ondertiteld

Avontuur Familiefilm Science Fiction

Release: 21-12-2017

Vier scholieren komen een oude spelcomputer tegen en als ze die aanzetten komen ze door magische krachten per ongeluk terecht in de wereld van de video game, die Jumanji heet.

Daar krijgen ze het lichaam van de personages in het spel. Om te ontsnappen uit het spel moeten ze allerlei gevaarlijke levels uitspelen door samen te werken. 
Iedereen die de oorspronkelijke Jumanji heeft gezien zal zich net als ik ontzettend verheugd hebben op deze film! Hoewel je niet helemaal kunt verwachten wat je in het origineel zag is deze film toch erg leuk geworden!
Anno 2017 moet er natuurlijk een beetje schunnigheid in en wat moois voor het oog maar daarbuiten zit er in deze film toch ook genoeg actie en humor!
Waar je in het origineel zag hoe het spel werd gespeeld zitten de personages hier in een computergame. Dat haalt wel iets de magie en fantasie weg. Toch heb ik smakelijk zitten lachen en heb ik zelfs de tweede keer dat ik deze ging kijken nog genoten!

Leuk voor in de bioscoop maar ook prima voor op de bank!


105 minuten | Engels, Nederlands ondertiteld

Drama Musical

Release: 4-01-2018

The Greatest Showman met Oscar® genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum.  Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. 

De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar® winnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De overige rollen worden vertolkt door Oscar® genomineerde Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson. 

In eerste instantie wou ik niet naar deze film. Thuis houden ze niet van musicals en in mijn eentje is het ook niks aan! Tot ik overal goede dingen las over deze film en gewoon besloot kaartjes te bestellen en niks te zeggen tegen het thuisfront!

Eenmaal toen de film begon kreeg ik dus ook meteen te horen: “Ah nee he…. heb je ons nou meegenomen naar zo’n zingfilm?”

Gauw na de start waren ze echter allemaal stil, mijn hand werd op een gegeven moment gepakt door partnerlief en op het eind zei zelfs hij: “Dat was toch wel een hele mooie film!”

En dat was het ook zeker! Zo mooi dat ik de afspeellijst meteen op de terugweg in de auto al aan had staan op Spotify en ik echt deze film nog een keer moet zien en absoluut op dvd wil hebben!

Deze film moet je in de bioscoop zien!


126 minuten | Engels, Nederlands ondertiteld

Animatie Familiefilm Kinderfilm

Release: 29-11-2017

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken. 
Voor het eerst was dit een Disney film die ik na het zien van de trailer niet meteen op mijn watch list neerpende.
Met een unlimited pas ga je echter sneller naar films die je niet zo veel aan lijken en dus belande ik op een regenachtige dag in de bioscoop voor Coco.
Wat ik niet had verwacht was een ontzettend kleurrijke, sentimentele film! Een film waar ik echt een traan heb moeten laten om een heerlijk omaatje met alzheimer en een jongetje dat zijn eigen droom achterna gaat!

Leuk voor in de bioscoop maar ook prima voor op de bank!


108 minuten | Nederlands

Animatie Avontuur Familiefilm Kinderfilm

Release: 20-12-2017

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje.

Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Ik ging naar de Nederlandse versie omdat onze bioscoop het vertikte om de originele versie te draaien. Hate that! Ik was namelijk een beetje benauwd voor de stem van Rico Verhoeven….. Boksen kan hij maar als hij praat denk ik altijd…. hou maar weer stil! Hahaha….. Sommige zijn nou eenmaal leuker om naar te kijken dan om naar te luisteren!

Goed de film begint en ik ben vrij snel benieuwd hoe ze het hele stierenvechten deel in deze film gaan aanpakken! Ik vind het namelijk echt afgrijselijk dat dit vandaag de dag nog steeds gedaan word!

Ik ga geen spoilers geven maar al met al heb ik genoten van Ferdinand, zelfs toen ik op een gegeven moment de grote Rico voor me zag in een porselein winkel!

Minpuntje? Misschien de hoeveelheid verwijzingen naar gehakt…. Ik heb echt kindjes horen roepen dat ze geen gehaktbal meer willen… +1 voor team vega! Voor de vleesliefhebber met kleine kindjes misschien een beetje minder fijn dat ze de stier wegbrengen in een auto met verdeling van zijn vleesje naar de slachtfabriek…. En dan een andere stier die zegt het is vechten of het slachthuis….

Ook de scene in het slachthuis is uhm misschien een beetje grof voor kleintjes haha!

Al met al een leuke film met wat minpuntjes…. Die Brabantse stier die uit Maaskantje leek te komen was bijvoorbeeld echt mijn grootste ergernis… Heel benieuwd hoe dat in het origineel gaat!

Leuk voor in de bioscoop maar ook prima voor op de bank!


Dat waren ze voor deze week

Heb jij onlangs nog iets leuks gezien?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.