What to Watch Weekend: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Iedereen kent de boeken wel van Ransom Riggs! Niet? Dan moet je die zeker gaan lezen!!! Ik was dus na het lezen van de boeken erg benieuwd naar wat Tim Burton van dit mooie verhaal ging maken en keek dus halsreikend uit naar de release datum van deze film! Mijn mening erover lees je in deze recensie!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)205212-300

|Verenigde Staten|België|Verenigd Koninkrijk|Avontuur|Fantasy|127 minuten|

Geregisseerd door Tim Burton met onder andere Eva Green, Asa Butterfield en Samuel L. Jackson.

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine’s school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng

 

 

c127 minuten! Met grote verwachtingen loop ik dus naar binnen want 2 uur lang Tim Burton plezier daar hou ik wel van. Nadat ik teleurgesteld was in Alice Through the Looking Glass (waar Tim Burton ook gewoon weer de regie had moeten hebben) had ik hoop dat dit weer echt een geweldige vreemde film zou worden naar zijn hand! (Were all mad here dus wij zien graag vreemde films 🙂 )

Juist de ‘vreemdheid’ aan zijn films (Beetlejuice, Edward Scissorhands, Corpse Bride, Alice in Wonderland, Dark Shadows, Frankenweenie) zijn wat ze voor mij geweldig maken dus ik was ontzettend benieuwd!s

Als je van fantasie houd net als ik en je jezelf dus ook helemaal kunt verliezen in een wereld die Tim Burton voor je creëert dan ga je van deze film houden! Hij begint met een razende start dus je moet je aandacht er goed bij houden en is op sommige stukjes best eng te noemen voor de jonge kijker! Op sommige stukken speelt Samuel L. Jackson zijn rol goed maar op sommige stukjes baal ik een beetje van het zogenaamd grappige wat hij neer wilt zetten. Eva Green past precies in deze film, hoe zij Miss Peregrine neerzet vond ik (hoewel anders als in het boek) echt fantastisch!

Minpuntjes? Ze hebben er toch wel echt iets anders van gemaakt dan de boeken. Ik wil niks verklappen voor diegene die de boeken nog niet lazen en de film nog niet keken maar het zal mij benieuwen hoe ze een eventueel tweede deel oppakken. Deze film bevatte namelijk nog geen 30% van de boeken maar toch zit je tijdens het kijken al vrij snel ver in boek 2 waar voor mij geweldige stukken uit het boek compleet weg vielen.

iAbsoluut een aanrader om te kijken (niet in 3D want ik heb echt niet één effect gezien) maar zoals wel vaker het geval, het boek was vele malen beter!

Ga dus niet naar de bioscoop met de verwachting van de boeken maar zie het als een soort re-telling van alle boeken samen en dat samen met een voorliefde voor Tim Burton films maakt het een must see movie!


Bewaren

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments