What to Watch Weekend: Nerve

Nerve460872-300

|Verenigde Staten|Thriller|96 minuten|

Acteurs onder andere: Emma Roberts, Juliette Lewis en Dave Franco

De verlegen en timide Vee is een laatstejaars studente op de middelbare school. Ze gaat een online uitdaging aan op de website NERVE. De website nodigt haar volgers uit om video’s in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen. Al snel zit Vee gevangen in een spel waarbij elke beweging gemanipuleerd wordt door de anonieme gemeenschap van volgers.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik

 

 

Deze film gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeanne Ryan dat ik nog moet lezen trok mijn aandacht doordat ik onderstaande trailer in de bioscoop zag en ik keek er dan ook erg naar uit!

Vee, een normaal meisje op een middelbare school is verliefd op de quarterback van school…. Hier krijg ik eventjes de angst dat het echt weer een teenmovie gaat worden vooral na de eerste Dare van haar vriendin maak ik me eventjes flink zorgen dat dit misschien echt een B film gaat zijn.

Vee is een rustig meisje dat met een last op haar schouders leeft, door deze last is ze uiterst voorzichtig omdat haar moeder overbezorgd is. Wanneer haar beste vriendin haar zegt dat ze eigenlijk een soort van doetje is slaat Vee om en besluit ze om deel te nemen aan Nerve.

Nerve is een online spel wat lijkt op doen, durven, waarheid maar dan met maar 2 keuzes. Doen of Kijken. Het lijkt te werken als een hedendaagse app als Live.ly je komt online in de game, je volgers kunnen zien wat je doet en kunnen je opdrachten geven. Des te hoger je volgers en likes aantallen zijn des te zwaarder je opdrachten en des te meer geld er te halen valt. Maar net als met alle gok spelletjes moet je goed uitkijken met wat jij op het spel zet!

Nerve is een film waar je echt je aandacht bij moet houden want alles gaat ontzettend vlug en een ritje in een achtbaan is niks vergeleken met de snelheid waarin je door deze film raast! Hij duurt toch echt 96 minuten maar aan het eind voelt het alsof je net een kwartiertje zat. Ergens is dat natuurlijk een goed punt want dat houd in dat hij absoluut niet langdradig was maar aan de andere kant houd dat voor mij in dat het nog veel uitgebreider had gekunnen!

Ik wil nu natuurlijk dolgraag in het boek starten en kijken of die het gevoel compleet maakt! Mijn recensie daarvan volgt dan natuurlijk snel!

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.