What to Watch Weekend: Netflix for the Family

what-to-watch-netflixDe dagen worden steeds korter en het word steeds kouder buiten! Wie wil er dan nog naar buiten? Ik niet en daarom kom ik deze week met een paar heerlijke tips waar jong en oud (uhh nou ja zo oud ben ik nu ook weer niet 😁) waarmee je heerlijk op de bank kunt kruipen onder een dekentje!

Netflix! Niet meer weg te denken uit mijn huishouden en steeds als je denkt dat je het wel weer gezien hebt komen ze met wat nieuws!

Deze week deel ik films voor de hele familie die je gezien moet hebben voor ze weer van Netflix verdwijnen!

Voor alle leeftijden!

hortonHorton

Jullie mogen best weten dat ik bijna gestikt ben van het lachen tijdens deze film! Tranen liepen mij over de wangen bij Vladimir 😉

Diep in de jungle hoort een kleine olifant plots een stem uit een klein stofdeeltje. Het blijkt een minuscule planeet te zijn waar de stad Who-Ville op gelegen is. De Who’s geven Horton de opdracht hun planeet te beschermen met behulp van zijn vrienden. Naar het verhaal van Dr. Seuss.

kijkwijzer

 

 


Voor de iets grotere kids

merlijnMerlijn de Tovenaar
(op Netflix zoek je hem op als Sword in the Stone, maar hij is ook gewoon NL gesproken!)

Jeugdsentiment bij deze film! Madam Mim is toch echt een heerlijk karakter!

Arthur is een jong kind dat ervan droomt om een ridder te worden.
Bij een jachttocht loopt hij tegen Merlijn op, een machtige tovenaar die grootse plannen heeft met de jongen. Hij leert hem om eerst zoveel mogelijk kennis te krijgen, om zo iets te kunnen worden in het leven. Maar dat loopt niet helemaal zoals de tovenaar had gedacht.

kijkwijzer-6 kijkwijzer-geweld

 

 


zootropolis

Zootropolis

Deze film is echt hilarisch! Zowel de kids als jijzelf zullen genieten van deze maffe dierenwereld!

Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little  Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

kijkwijzer-engkijkwijzer-geweldkijkwijzer-6

 

 


zwanenprinsesDe Zwanenprinses

Deze film vind ik echt ondergewaardeerd! Het is geen Disney maar wel een ontzettend mooi verhaal!

Prinses Odette werd door een tovenaar in een zwaan veranderd en wordt op een betoverd meer gevangen gehouden. Prins Derek probeert haar te bevrijden door de slechte tovenaar aan te pakken.

kijkwijzer-6 kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld


De volgende twee films zijn vanaf 6 jaar volgens kijkwijzer maar ik zou er toch bij blijven zitten want er zitten echt een paar momentjes in waar kindjes tot een jaar of 9 van kunnen schrikken!

lemony-snicketLemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Jim Carrey als Oom Olaf in een heerlijke film vertaald van de boeken! Deze film is leuk voor het hele gezin!

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten dat ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.

kijkwijzer-6 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng

 

 


The Spiderwick Chroniclesspiderwick

De tweelingbroers Jared en Simon verhuizen samen met hun moeder en zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, Villa Spiderwick. Daar ontdekken de kinderen al snel een geheime bibliotheek, waar ze een mysterieus boek vinden. Ze maken ook kennis met een kobold die in het huis woont en die de kinderen het leven zuur maakt. Deze kobold waarschuwt de kinderen wel het boek dat ze gevonden hebben te verbranden, want anders zouden zij weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt echter te laat te komen…

kijkwijzer-6 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng


12 jaar en ouder

haunted-mansionThe Haunted Mansion

Jim Evers, een makelaar, die altijd zijn gezin heeft verwaarloosd, gaat met zijn gezin een weekendtripje houden. Maar eerst moet hij nog even bij een potentiële klant langs. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim’s vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Dit zorgt er voor dat hij in gaat zien hoe belangrijk z’n familie voor hem is.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-eng

 

 


Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thiefpercy-jackson

Echt een ontzettend gave film!

Percy Jackson is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng

 

 


Dat waren mijn tips deze week! Heb jij nog een tip voor mij? Ik hoor ze graag!

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.