What to Watch Weekend: Rokjesdag & Familieweekend

Deze week twee films van eigen bodem en allebei al te huur en/of te koop!

Nederland|Komedie|Romantiek|111 minuten233992.300

kijkwijzer-6 kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld

 

 

Acteurs onder andere Lieke van Lexmond, Jim Bakkum en Manuel Broekman.

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt.

Deze film krijgt echt zeer negatieve reacties maar ik moet zeggen dat ik hem zelf erg leuk vond!

Oke hij heeft vrij weinig met de rokjes te maken maar meer met liefde en alle problematiek daarom heen! Hoe vind je liefde als je een echte carriere vrouw bent? En wat als je eierstokken nou zo hard rammelen maar je hebt geen man? Of je hebt de perfecte partner… maar is er meer?

De omschrijving van de personages moet je toch overhalen om deze film een kans te geven 😉

Alexandra en Bor runnen samen kookstudio “Love Bites”. Hun doel is om zoveel mogelijk singles aan een gelukkige relatie te helpen. Daarnaast is Sandra een hormonale tijdbom als gevolg van ivf-behandelingen. Het echtpaar is zo bezig met het koppelen van hun klanten dat ze niet zien dat hun eigen huwelijk op springen staat.

 

Marijke is een succesvol advocaat. Nu is het tijd om de vader van haar toekomstige kinderen te vinden. En een beetje snel graag, haar klok tikt. Ze date zich een slag in de rondte, maar schrikt alle mannen af met haar directheid en imponerende verhalen. ‘Verbale castratie’, noemt haar beste vriendin Daniëlle dat.

 

Sportinstructeur Daniëlle is een vrolijke, sexy serial dater. Ze gaat mee naar de tapasavond om Marijke te steunen. Maar dan vallen de vriendinnen voor dezelfde man en ontstaat de Moeder aller Catfights…

 

Trevor is knap, intelligent, succesvol en… nogal een nerd. Hij heeft een speciale vragenlijst ontworpen om het maximale uit elke ontmoeting te kunnen halen. Helaas voor Trevor vinden de vrouwen zijn vragenlijst stomvervelend. Op ééntje na…

 

Farid komt alleen maar pizza’s bezorgen. Hij wordt door de organisatoren van Love Bites gestrikt om mee te daten om het mannentekort te verdoezelen. Farid ziet de avond als een geintje totdat hij volkomen onverwacht verliefd wordt.

 

Jeffrey is een charmeur. Hij flirt en versiert graag en laat een spoor van gebroken harten achter zich. Op de tapasavond richt hij zijn pijlen op Iris, die daar niet ongevoelig voor is.

 

Rens komt naar de tapasavond om zoveel mogelijke dates te scoren. Dat scheelt hem een hoop gechat en gedoe op datingsites. Door zijn goede looks hoeft hij nauwelijks moeite te doen. Behalve voor dat ene meisje dat zijn wereld compleet op zijn kop zet.

 

De excentrieke Mika wil heel graag een relatie en doet ontzettend haar best om in de smaak te vallen. Dat uit zich in bizar gedrag, zoals het alvast met een viltstift markeren van haar erogene zones. De mannen vinden het maar vreemd, al die kruisjes in haar nek.

 

Ferry geeft versiercursussen aan mannen. Hij vindt zichzelf een smooth operator, een echte pick-up-artist. Soms scoort hij, soms loopt hij veel te hard van stapel en mislukken zijn versierpogingen. Op de tapasavond oefent hij zijn skills en ‘helpt’ hij zijn cursist Edwin.

 

De onhandige dierenverzorger Edwin heeft Ferry’s versier-cursus gevolgd. Niet om heel veel vrouwen het hof te maken, want Edwin hoeft er maar één. Voor de rest van zijn leven. Op rokjesdag laat hij zien wat hij heeft geleerd.

 

Iris en Maurits wonen samen. Maurits is klaar voor de volgende stap in hun relatie, maar Iris viert haar 30ste en twijfelt opeens. Zijn er niet nog veel meer leuke mannen? Ze duikt -een tikje roestig- opnieuw in de datingscene en geniet van alle aandacht. Alleen: voor wie moet ze nu kiezen?

 

Zangeres Paulien heeft een affaire met de getrouwde Bor. Ze is het zat om aan het lijntje gehouden te worden en verrast hem tijdens ‘Koken voor Singles’ met een ultimatum: zij of ik.

 

Hondenuitlaatster Stephanie wordt gedumpt door haar vriend omdat haar liefde voor haar hond Toto groter is dan haar liefde voor hem. Zal ze een man vinden die niet afknapt op het feit dat ze altijd en eeuwig naar hond ruikt en onder de haren zit?

 

Buschauffeur Chantal verlangt al jaren naar een relatie, maar ontmoet geen man op lijn 18. Toch weigert ze te daten, want haar romantische ideaal is dat liefde je spontaan moet overkomen. Ze heeft geen idee dat haar collega’s haar deze avond stiekem proberen te koppelen.

De cursus ‘Koken voor Singles’ moet je meer zien als een soort van hilarische en rampzalige speeddate en ik vond het erg vermakelijk!

Dus kijk niet naar al die 1 en 2 sterren recensies en kruip gewoon lekker op je bank met een lekker glas wijn en wat tapas of een kaasplankje (je word namelijk wel hongerig tijdens het kijken naar hun kookklasje 😉 )

Geblurde stukje bevat een spoiler 😉 Alleen het stukje dat de arme hond in een asiel word gegooid met al zijn speeltjes voor de kersverse liefde? Nee sorry! Dat vond ik echt effe een piep stukje


Nederland|Komedie|84 minuten|288774.300

Acteur onder andere Derek de Lint, Jelka van Houten en Jennifer Hoffman.

kijkwijzer-12 kijkwijzer-seks kijkwijzer-drugs kijkwijzer-groftaalgebruik

 

 

Als de rijke weduwnaar Pieter Severijn zijn kinderen uitnodigt voor een familieweekend met de aankondiging dat hij belangrijk nieuws heeft, is voor Roderick, Fleur en Benjamin de conclusie snel getrokken. Eindelijk gaat hun vader het familiefortuin verdelen! Eenmaal aangekomen wacht een vervelende verrassing. In plaats van met een grote zak geld, worden de kinderen geconfronteerd met Bonnie, de mooie, ietwat ordinaire, en dertig jaar jongere geliefde van Pieter. Hun vader gaat trouwen. Vervolgens binden de kinderen de strijd aan met Bonnie, maar hoe hoger de strijd oplaait, hoe meer de vraag zich opdringt wat er belangrijker is in het leven: geld of toch familie?

Hoewel ik soms een beetje een nare rilling krijg bij de stereotypering in Nederland is deze film toch wel vermakelijk!

Laten we wel even voorop stellen dat als je van goud houd en graag dierenprintjes of bling kleertjes aantrekt en van opzichtige meubels en decoraties houd je niet per definitie een ‘tokkie’ of ‘white trash’  bent….. Zo is mijn hartje ook weer terug op zijn plaats!

De acteurs in deze film zijn een beetje vreemd verdeeld zo hebben voor mij de ‘betere’ acteurs zoals Beppie Melissen (waarom maar zo’n kleine rol voor Tante Cor van Gooische vrouwen?) maar een mini rolletje en komt rapper Kleine Viezerik zowat meer in beeld dan haar?

Een leuke film die makkelijk wegkijkt, perfect voor een avondje op de bank! Een tikkeltje voorspelbaar maar toch een twist op het eind!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.