| What to Watch Weekend | Sing

Buster Moon (Matthew McConaughey) is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse Singzangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Verenigde Staten|Animatie|Komedie|108 minuten

Geregisseerd door Garth Jennings en Christophe Lourdelet met de stemmen van Matthew McConaughey, Reese Witherspoon en Seth MacFarlane.

 

 

Sing | Mijn mening?

Je kunt zeker merken dat het kerstvakantie is geweest 😉 de laatste film recensies waren allemaal animaties!

Niet alleen omdat ik mama ben hoor, ik ben zelf ook een groot kind dat echt dol verliefd is op tekenfilms ♥sing

Toen mijn uk me vroeg om naar Sing te gaan na het zien van de trailer had ik echt mijn bedenkingen, het voelde als een soort knock-off van reality shows als The Voice, Idols, X-Factor…. Ik was bang dat dit erg flauw zou worden en heel erg veel van het zelfde…. De auditie rondes zeg maar waar ze alle falende artiesten laten zien voor het leedvermaak.

Gezien we eigenlijk alle andere films al hadden gezien gaf ik toe!

Ik ben blij dat ik dat deed want wat volgde was een film vol humor, vol meelevende momenten, geweldige muziek en fantastisch gekozen stemmen voor alle personages! Als je een kind hebt dat al kan lezen raad ik je echt aan om de film in de Engelse versie te kijken! Die stemmen zijn GE-WEL-DIG!

Dit alles in een prachtige setting waar ook nog een heel hartverwarmend en emotioneel verhaal aan vast zit!

SingIk zou je niet kunnen zeggen wie mijn favoriete karakter is uit deze film! Ze hebben allemaal een eigen uniek verhaal en zijn stuk voor stuk zo geweldig! Zo lag ik het ene moment dubbel om de assistent van Buster en het volgende moment was ik zwaar onder de indruk van Johnny de gorilla!

Ik hou van films die inspireren en een goede boodschap meegeven! Sing heeft die boodschap, en wel meer dan één!Sing

Je word onder andere aangemoedigd om over je angsten heen te komen.

Dat je je eigen plan mag trekken en niet in de voetstappen van je ouders moet treden!

Dat andere mensen je niet moeten wijs maken dat je niet goed genoeg bent, en dat je als moeder meer kan dan alleen het huishouden runnen!

En dat waren nog niet eens alle boodschappen! Sing is voor mij echt een ontzettend geslaagde animatie film, en dat tegen al mijn verwachtingen in!

Echt een geweldige feel good film om naar te kijken met de kinderen. Of om lekker van te genieten als groot kind 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.