What to Watch Weekend | Storm, Letters van vuur

Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

 

 

Ik was van te voren niet van plan om naar deze film te gaan. Per toeval geraakte ik met mijn uk in de bioscoop en daar bleek dat de film die we wouden zien later begon dan gedacht.

Er was een gat in onze agenda te overbruggen dus besloten we dan maar naar twee films te gaan. Gezien we de overige animaties al bekeken hadden besloten we naar Storm te gaan.

En wat een ontzettend mooie film bleek dat tegen al mijn verwachtingen in! Voor kids maar ook voor volwassene erg vermakelijk!

Als je van geschiedenis houd dan vind je deze film vast heel erg gaaf!

Een verhaal over Maarten Luther, ketters en boekverbrandingen… Geloof en vrijheid van meningsuiting!

In deze film volgen we Storm, een jonge jongen die ziet hoe zijn vader een verboden brief drukt. (Alleen deze stukjes maakten de film voor mij als boekenworm al geweldig! Hoe fantastisch is het hoe we vroeger boeken drukten!) Wanneer zijn vader word opgepakt begint het verhaal pas echt en vanaf dat moment is de film ook erg spannend! Niet alleen voor de kids maar ook zeker voor een volwassene, je zit echt in het verhaal en leeft mee met Storm!

In het kort, Storm is een echte familiefilm vol historische feitjes in een prachtig middeleeuws Antwerpen!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.