What to Watch Weekend: The Angry Birds Movie

Verenigde Staten|Finland|Animatie|Komedie|97 minuten|228548.300

Bird Island is een ongerept paradijs dat bewoond wordt door naïeve, onschuldige vogels die geen weet hebben van de buitenwereld. Ze koesteren hun eieren en, op een paar na, leven ze een zorgeloos en ongedwongen leven. Wanneer Red een aantal keer zijn kalmte heeft verloren wordt hij op een cursus woedebeheersing gestuurd, onder leiding van Mathilda. Daarnaast zijn er de razendsnelle Chuck en Bomb, een vogel die lijdt aan een stoornis waardoor hij regelmatig ontploft en daarom in een schuilkelder woont. Wanneer een stel varkens het eiland bezoekt raken ze bevriend met elkaar. Red vertrouwt de varkens echter voor geen cent.

Angry Birds wie kent het spelletje niet? In 2009 raakte iedereen denk ik wel in de ban van dit spelletje waar we met behulp van de vogels de biggen omver moesten werpen!

Nu 7 jaar later komt Rovio met de film…. Een beetje laat zou je dan denken… Ondanks dat ging ik er toch vol verwachting naar toe want de trailer had me flink nieuwsgierig gemaakt.

Red, de vogel met een heerlijk opvliegend karakter is eigenlijk een zielige vogel. Zijn woede heeft een oorzaak, hij werd namelijk als kuiken? gevonden en is altijd gepest door zijn sterk aanwezige wenkbrauwen! Ikzelf kan me erg goed verplaatsen in Red want de situaties waarin deze arme vogel terecht komt zouden zelfs mensen met stalen zenuwen de kriebels geven! En net als Red ben ik zelf ook voorzien van een kort lontje dus deze heerlijke vogel kreeg de tranen op mijn wangen van het lachen!

Zodra hij bij zijn cursus woedebeheersing aankomt word alles nog een tikkeltje grappiger want Mathilda, Chuck en Bomb zijn alledrie ook heerlijke “personages”, deze film moet je wel echt in de originele versie kijken want dan komen de stemmen toch echt het beste uit!

Gewoon een heerlijke flauwe animatie film, geen hoogstaand filmpje maar wel een leuk uitje waarin je zeker een aantal keer smakelijk zult lachen. Voor de volwassene onder ons bied de film ook de nodige humor en soms kleine stukjes die alleen wij als volwassene kunnen begrijpen ( Op het schip van de varkens bevinden zich talloze kamers en op 1 van de schappen staat bijvoorbeeld een boek…. 50 Shades of Green… tja je houd van deze flauwe humor of niet…. ik kon het wel waarderen )

kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-6

 

 


Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.