What to Watch Weekend: The BFG & The Secret Life of Pets

Het is nog steeds overal vakantie en laten we eerlijk wezen; hier in Nederland is het net een eeuwige herfst! Daarom deze week twee familiefilms voor jullie zodat jullie er toch nog lekker op uit kunnen gaan!

The BFG ook wel The Big Friendly Giant, de GVR of Grote Vriendelijke Reus genoemd.283108.300

Verenigd Koninkrijk| Canada|Verenigde Staten|Familie|Fantasy|117 minuten

Deze film geregisseerd door Steven Spielberg is gebaseerd op het boek van Roald Dahl genaamd de Grote Vriendelijke Reus. Ik denk dat iedereen het boek en de oorspronkelijke film uit 1989 wel kent!

In deze film word een jong meisje (gespeeld door Ruby Barnhill) door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mensenetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.

Ik denk dat mijn verwachtingen bij deze film te hoog waren! Ik bedoel maar Steven Spielberg, hij regisseerde Jurassic Park en die films hadden een mega impact op mij als uk. En dan de GVR, het boek heb ik meerdere malen verslonden en de originele film staat hier in de kast want dat wonderlijke verhaal moest ook mijn smurf meemaken. Dus gevuld met jeugdsentiment gingen we naar de bioscoop!

De film ziet er prachtig uit, het decor is echt super! Maar in vergelijking met de oorspronkelijke film komt deze erg traag op gang. En dan de gemene reuzen! In de oorspronkelijke film waren ze echt doodeng!!! Serieus! Ik was daardoor erg benieuwd naar de reuzen anno 2016. Wat ik kreeg waren een stelletje niet te snuggere maar dom uitziende reuzen met als hoofd van de reuzen een personage dat meer thuishoorde in Warcraft.

Dit haalde voor mij veel van het verhaal weg want in het boek en de eerste film voelde je als kind echt de angst, wat als de reuzen kwamen om je op te eten? Juist bij iemand als Spielberg had ik meer verwacht, denk aan de scene in Jurassic Park waar de kids schuilen achter een auto nadat T-rex het irritante mannetje in de wc opvrat! Deze man kan films zo spannend maken!

En zo waren er meer stukjes die ik tijdens de film miste of minder leuk vond dan in de oorspronkelijke film. Zo miste ik veel van de liedjes uit de eerste film. De snotkommer in deze film was echt serieus misselijkmakend… ik zat kokhalzend achter mijn bakje nachos maar goed de GVR zei vroeger dan ook “Snoskommer is ook niet lekker, het is walgzaam en rottelijk”.

Maar de grootste misser en wat van de oorspronkelijke film me altijd is bijgebleven is het Flitspoppen…. In deze film van Steven Spielberg word er af en toe naar gehint na het drinken van Fropskottel maar de echte scene zoals die in het filmpje bleef uit. Juist hier was ik zo benieuwd naar!

Deze film is entertainend maar mist echte magie uit de oorspronkelijke animatiefilm en het boek. Zonde want van Spielberg had ik veel meer verwacht.

kijkwijzer-6 kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng


The Secret Life of Pets of Huisdiergeheimen129054.300

Verenigde Staten|Animatie|Komedie|90 minuten

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Max woont in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenaar een bastaard genaamd Duke mee naar huis neemt. Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeen brengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzij zetten.

Meestal als je naar een trailer kijkt van een film en er echt grappige stukjes inzitten is dat meestal het enige grappige in de hele film. Goed nieuws voor jullie, deze film is net zo grappig als in de trailer en blijft dat ook de gehele film!

Alle huisdieren zijn geweldig met ieder een geheel eigen persoonlijkheid.  En de humor in deze film is echt geweldig, ik kan gewoon niet te veel vertellen omdat ik deze film echt absoluut voor niemand wil spoilen.

Wanneer je in een bomvolle bioscoop zaal zit en echt de hele zaal stuk gaat van het lachen weet je dat het goed zit!

Voor elk ‘baasje’ is deze film hilarisch herkenbaar en ik vind het niet verbazingwekkend dat deel twee al op de planning staat voor 13 juli 2018! Een geweldige film voor de hele familie!

kijkwijzer-6 kijkwijzer-geweld

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.