What to Watch Weekend | Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscar®winnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar® genomineerde Woody Harrelson).

Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger. 

115 minuten | Engels, Nederlands ondertiteld | Comedy/Drama
Release: 11-01-2018

Ik zag een trailer van deze film en wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Maar als eigenaresse van een Pathe pas besloot ik op een saaie dag even bij deze film te gaan kijken.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb want wat vond ik dit een ijzersterk verhaal!

Wat kan ik over Three Billboards zeggen zonder spoilers? Dat deze film echt onvoorspelbaar goed was.

Deze film gaat door een achtbaan van emoties. Het ene moment lag ik dubbel door hilarische dingen die Mildred er uit gooit om vervolgens echt geraakt te worden door haar pijn en woede.

Mildred kan er niet over uit dat de politie de verkrachter en moordenaar van haar dochter niet heeft gevonden. Dus adverteert ze op grote billboards met een vraag aan het hoofd van de politie Willoughby (Woody Harrelson), waarom heeft hij niets aan de zaak heeft gedaan?

De reclameborden roepen heel veel op in het kleine stadje waar iedereen achter Willoughby lijkt te staan. Veel woede en wraak volgen wanneer Mildred doorgaat in haar strijd.

Deze film zit vol sterke optredens en goed ontwikkelde karakters. We zien alle kanten die mensen kunnen hebben: gewelddadig, vriendelijk, wraakzuchtig, boos, verdrietig.

Three Billboards buiten Ebbing, Missouri is een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.