What to Watch Weekend | Winchester Mystery House

winchesterSarah Winchester, de weduwe van een Amerikaans wapenmagnaat, is er van overtuigd dat ze geteisterd wordt door de geesten van mensen die door de wapens van haar echtgenoot zijn omgekomen.

Nadat haar man en kind plotseling overlijden werpt ze zich op de constante verbouwing van het gigantische Winchester Mystery House, dat ontworpen is om de kwade geesten weg te houden. Wanneer de sceptische psychiater Eric Price naar het landgoed gestuurd wordt om Sarah’s geestesgesteldheid te evalueren, komt hij er achter dat haar obsessie met het bovennatuurlijke misschien nog niet zo gek is.

Winchester neemt het publiek mee in een labyrint-achtig huis waarvan gezegd wordt dat het één van de meest bezeten plaatsen ter wereld is. Vrijwel direct na de dood van Sarah werd het Winchester Mystery House opengesteld voor publiek als een toeristische attractie. Deze mysterieuze villa is te bezoeken in San Jose in de Verenigde Staten.

100 minuten | Horror | Thriller |

Zoals de vaste lezers inmiddels weten ben ik echt gek op horrorfilms! Ik ben de laatste tijd vrij teleurgesteld geweest in het aanbod wat de bioscoop draaide. Het was bijna te slecht om op het grote scherm te verschijnen!

De trailer van deze film was weer veelbelovend en dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en bestaand huis is natuurlijk helemaal fantastisch!

Vol enthousiasme sleurden vriendin en ik onze fleece dekentjes weer de bioscoop in! Ja, wij zijn bangepoeperds die vanachter een dekentje gluren! Mijn vriendin stopt zelfs haar oren dicht als er enge geluidjes komen!!! #don’tkillmeifyoureadthis

Eeuwtje terug de tijd in en we maken kennis met een dokter die zichzelf graag van zijn medicatie voorziet!

Op een avond staat er iemand aan de deur van de Winchester company. Een Amerikaanse fabrikant van vuurwapens en munitie. Ze willen van de hoofd aandeelhouder gezien deze wil stoppen met de wapenhandel. Zij gelooft dat de geesten van mensen die overleden zijn door hun kogels bij haar rondspoken!

Uiteindelijk had ik een beetje gemengde gevoelens! Ik heb genoten van de jump scares, vind ik persoonlijk heerlijk! De sfeer van het huis vond ik in eerste instantie echt geweldig maar had wel veel uitgebreider gekund!

Ik heb genoten van deze film maar had meer verwacht! In eerste instantie moest ik door de trailer heel erg denken aan Rose Red van Stephen King maar daar haalde de Winchester Widow het helaas niet bij!

Hou je van films met geesten en af en toe een schrik momentje dan kun je deze film prima gaan kijken! Op het grote scherm zeker aan te raden, alle jump scares zijn toffer op het grote scherm in het pikkedonker met goed hard geluid!

 

 

2 reacties

  1. Emmy schreef:

    Ik heb deze ook pas gezien en ik vond het vooral tof hoe een voor mij bekend verhaal werd vertaald naar een medium als film. Ik vond dat best geslaagd. Al vond ik hem nul eng, in tegenstelling tot de vrouw naast ons, die nog net niet hysterisch aan het huilen was.
    Emmy onlangs geplaatst…Shadowhunters and Downworlders: A Mortal Instruments ReaderMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: