Wicked Games – Sean Olin

Lilah en Carter zijn al vier jaar lang het perfecte koppel – of zo lijkt het toch voor hun omgeving. Carter houdt al maanden de schijn hoog, maar hun liefde is niet meer zo sterk als voorheen. Als Lilahs onberekenbare gedrag en stemmingswisselingen hem te veel worden, begint hij langzaam maar zeker afstand van haar te nemen.Net op dat moment ontmoet hij Jules op een feestje. Jules is mooi, grappig, slim en artistiek, en Carter is onmiddellijk verloren. Maar hun gestolen nacht vol passie heeft gevolgen die ze nooit konden voorzien…

ISBN: 9789022330241
Uitgever: Manteau
Verschenen: 2014
Bladzijden: 300 pp
Genre: Young Adult Fictie

Ik geef dit boek ♥♥♥♥♥

Wauw! Ik ben verliefd op dit boek! Dit is nu echt een ondergewaardeerd pareltje!

De cover nodigde me al ietwat uit, hij komt vrij geheimzinnig over. Je ziet een jongen en een meisje en de tekst “Hoever zou jij gaan om te beschermen wat van jou is?” en dan de titel Wicked Games, je vraagt je dan meteen af wat voor spelletjes er gespeeld worden in deze relatie.

De flaptekst doet niet veel bijzonders en doet denken aan een dertien in een dozijn verhaal, het zoveelste vreemdgaande personage, even op Goodreads kijken dan maar en wat zag ik daar, bijna allemaal slechte waarderingen, dat triggerde mij om hem toch te lezen!

Ben ik even blij dat ik die keuze heb gemaakt want ik vond dit een geweldige ya thriller, precies het juiste sfeertje om dat heerlijke haartjes in de nek die overeind gaan staan gevoel te krijgen.

In het begin van het boek maken we kennis met Lilah en Carter, high school sweet hearts maar voor hoe lang?

Lilah, een meisje dat manisch depressief is en daardoor langzaamaan alles in haar eens zo perfecte leventje kwijtraakt, maar als Carter uiteindelijk vreemdgaat hoe ver gaat Lilah dan om hem weg te houden bij Jules?

Heerlijke personages want Lilah, ook al is ze een psychopathisch manipulerend meisje is toch een sterk neergezet karakter, Carter brengt het hoffelijke heertje maar ook de complexe gedachtegang van een jongen in een uitzichtloze relatie met zich mee en Jules en haar hippie-achtige moeder maken het hele sfeertje compleet.

Een heerlijke dollemansrit geschreven vanuit deze drie hoofdpersonages met zo’n ontzettende plottwist die je extreem doet hunkeren naar meer, helaas gaat deel twee in deze serie over andere personages, toch hoop ik dat deze ook vertaald gaat worden!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.