Win Actie | Win een prachtige trilogie!

Een prachtige trilogie, een roman serie die gaat over vriendschap! Een vriendschap tussen vier vrouwen die bijna een eeuw aan geschiedenis met zich mee brengt! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral even een kijkje naar deze drie boeken die ik mag weggeven namens A.W. Bruna uitgevers!

Ik deel de synopsis van het eerste deel omdat ik jullie natuurlijk niet iets wil verklappen uit de volgende delen!

Dochters van een nieuwe tijd, Carmen Korn

Vier vrouwen, vier families, één eeuw geschiedenis: het eerste deel in deze allesomvattende, meeslepende trilogie.

Hamburg, 1919. De Eerste Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Vier jonge vrouwen, Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd. Samen zien ze de wereld transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij. De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap. 

Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

Een stukje lezen kun je hier doen: Leesfragment

Als je kans wilt maken op deze prachtige trilogie kun je meedoen door hieronder of op Instagram (klik op de foto) onder de post een reactie achter te laten over waar jij je beste vriend(in) hebt leren kennen en hoe lang jullie al vrienden zijn!

Extra kans maken?

Deel dan mijn Instagram post in je stories en vergeet me niet te taggen!

Ik zal over een week een winnaar kiezen en deze ontvangt per e-mail/dm bericht!

Wil je nu al weten waar de andere twee delen over gaan of ze misschien meteen op je wensenlijstje zetten dan kun je ze hieronder de post bij bol vinden!

Het ebook en luisterboek is nu gratis bij Kobo Plus

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

53 comments

 1. Oh leuk! Ik doe hier graag aan mee! Mijn beste vriendin en ik zijn bevriend sinds ik 3 en zij 2 was. Onze broers zijn van dezelfde leeftijd en voor onze ouders was het dus wel handig als wij elkaar bezig hielden, terwijl de ouders hun handen vol hadden aan onze stoere en drukke broers. Zo is ze eigenlijk mijn kleine zusje geworden!

 2. Ik heb ooit een beste vriendin gehad, we zaten samen op scouting en begrepen elkaar zonder woorden. En we hadden op een gegeven moment zelfs een heel eigen taal. En maar giechelen. Nadat ze naar de andere kant van het land is verhuist hebben we nog jaren contact gehad. Maar op een gegeven moment is dat toch verwaterd. We waren ook nog zo jong en we woonden zo ver bij elkaar vandaan.

 3. Ik doe graag mee. Ik heb mijn beste vriendin op internaat leren kennen ongeveer 6 jaar geleden. Nu zou ik ze niet meer kunnen missen.

 4. Mijn beste vriendin woonde bij mij in de straat,zat bij mij op school en na schooltijd zagen we elkaar wat minder door verschillende redenen,maar we zoeken elkaar nog steeds op. We zijn allebei dol op lezen en deze boeken zou ik graag samen met haar willen lezen.

 5. Deze serie lijkt mij geweldig en staan al op mijn lijstje.
  Er komen zoveel boeken uit maar deze ben ik zeer benieuwd naar. Hoop dat ze in mijn boekenkast komen te staan.

 6. Op vakantie op Rhodos lag ik op het strand te zonnen. Mijn vriend was verdiept in een tijdschrift met vakliteratuur (fysio). Er komt een stel van onze leeftijd aanlopen en hij vraagt “meneer, bent u misschien fysiotherapeut?” Ik dacht, daar gaat de vakantie, mijn vriend is vrij. Bleek dat hij fysio studeerde …… op dezelfde school waar mijn vriend had gezeten. Afijn, die twee raken aan de praat, zijn vriendin kijkt mij aan en nu, na 27 jaar zijn wij nog steeds dikke vriendinnen ook al wonen wij ieder aan de andere kant van het land.

 7. Ik waag heel graag mijn kansje! Ik zag ook dat ik je nog niet volgde op Instagram (Facebook al een hele tijd), dus daar gelijk ook een volgje gegeven. 😀

  Ik leerde zowel mijn beste vriend als beste vriendin op school kennen. Mijn beste vriend via toenmalige gemeenschappelijke vrienden. Uiteindelijk bleek het met hem (en enkele anderen) beter te klikken dan met die gemeenschappelijke vrienden. Mijn beste vriendin belandde enkele jaren later in dezelfde klas. Alles gebeurde onwijs spontaan.

 8. Helaas geen contact meer met beste vriendin. De mannen konden niet met elkaar opschieten. Nu heb ik andere vriendinnen, met de één ga ik wandelen en met andere vaak lunchen.

 9. Wat zou ik daar blij mee zijn. Zoveel goeds over gelezen maar de boeken zelf niet.
  Ik ben moeder, heb een dochter en een zus en mijn vriendin is net zo dol op lezen dan ikzelf.
  Loot er graag voor mee.

 10. Wat een mooie actie! Ik heb mijn beste vriendin zo’n twintig jaar geleden ontmoet doordat onze wederzijdse mannen, collega’s werden. Zij is altijd in mijn hart en laat mij dikwijls ‘een andere kant opkijken’ en ik haar .. hoop ik.

 11. Mijn beste vriendinnen zijn al meer dan 30 jaar mijn vriendinnen
  We hebben samen op zwangerschapsgim gezeten
  En er is daar uit een hechte vriendschap gebleven
  Samen met onze echtgenoten maar ook zien we elkaar zonder

 12. Ik doe graag mee,mijn beste vriendin (onze leeftijd is maar een verschil van 3 dagen) wij woonden naast elkaar samen naar school geweest en veel leuke dingen gedaan.spijtig is ze veel te vroeg overleden.

 13. Mijn beste vriendin heb ik leren kennen op de basisschool, maar op het voortgezet onderwijs zijn we pas echt vriendinnen geworden. Onze vriendschap duurt nu al 45 jaar.

 14. Oh ja, deze wil ik graag winnen Ik leerde mijn vriendin kennen toen haar zoon bij mijn dochter in de klas kwam, nu ongeveer 23 jaar geleden. Sindsdien delen we lief en leed. De kinderen zien elkaar bijna nooit meer, maar wij zijn vriendinnen voor het leven.

 15. Ik heb mijn vriendinnengroep leren kennen omdat we allemaal een of meerdere kinderen adopteerden ui Zuid Afrika. Nu 20 jaar later hebben we nog steeds bijna dagelijks contact en zien we elkaar meerdere keren per jaar. Afstand speelt daarbij geen rol. Vriendschap is belangrijker

 16. Wat leuk! ik maak graag kans.
  Mijn lieve vriendin ken ik sinds 2011 toen ik naast haar kwam wonen!
  We hebben lief en leed gedeeld en zien elkaar wel minder nu zij elders woont maar het zit gewoon goed!

  Succes met de actie iedereen!

  Bedankt voor deze actie

 17. Ik heb me beste vriendin leren kennen via me zwager , het was zijn vriendin toen , dat is nu zeker al 38 jaar terug
  We zijn elkaar een tijd weer kwijt geraakt maar hebben elkaar gelukkig weer gevonden

 18. Mijn beste vriendin is Petra. Zij werd op 20 augustus geboren en ik op11 september. Onze ouders kenden elkaar al heel lang. Wij kwamen elkaar op het consultatiebureau voor het eerst tegen. Later samen naar de peuter en de kleuterschool en lagere school. Nu bijna 45 jaar later zijn we nog vriendinnen.

 19. Deze trilogie spreekt mij onmiddellijk aan, vriendschap onder vriendinnen, kan alle kanten op en maakt me daarom heel benieuwd. Ik doe dan ook heel graag mee en waag mijn kans om dit prachtig pakket te winnen. You never know… Groetjes, Brigitte

 20. Dat is niet 1 vriendin, maar 6. Wij kennen elkaar van de lagere school en later op de mavo is de laatste erbij gekomen. Dat is bijna 50 jaar geleden. Door de jaren heen hebben we heel wat lief en leed gedeeld en dat zal altijd zo blijven.

 21. Mijn beste vriendin heb ik leren kennen op de toen nog lagere school. en we zijn al 55 jaar beste vrienden.

 22. Mijn beste vriendin ken ik sinds de kleuterschool , we zijn nu 57 jaar vriendinnen
  benieuwd naar deze boeken

 23. Doordat onze oudste meiden vriendinnen werden op de psz hebben we elkaar nu bijna 9 jaar geleden leren kennen. En nu zijn onze jongste meiden ook vriendinnen.

 24. Doe graag mee aan deze winactie, historische romans zijn mijn favoriete genre, mijn beste vriend heb ik getroffen door onze gezamelijke hobby, nl. wielrennen, hebben in de afgelopen jaren met z’n tweeën heel vaak deelgenomen aan georganiseerde fietsvakanties in het hooggebergte, Alpen, Pyreneeën en Dolomieten. Kennen elkaar al vanaf 1980.
  Willem de Wal onlangs geplaatst…Recensie | Billie Eilish FotoboekMy Profile

 25. Ik doe graag mee! Mijn beste vriendin heb ik leren kennen op de middelbare school, inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en nog steeds beste vriendinnen

 26. Wat een leuke actie! Ik ken mijn beste vriendin al ruim 40 jaar. We woonden bij elkaar in de straat en zij uiteindelijk steeds beter bevriend geworden. Zo goed dat we getuigen waren bij elkaars bruiloft en aanwezig bij de geboorte van een van de kinderen

 27. Wij hebben elkaar leren kennen door elkaars penvriendinnen te worden, 27 jaar geleden! Als klap op de vuurpijl zijn we ook nog op dezelfde dag geboren, in hetzelfde jaar!

 28. Mijn beste vriendinnen zijn twee Schotse zussen die ik op een vakantie in voormalig Joegoslavië heb leren kennen. Dat was ruim 30 jaar geleden en we zien elkaar regelmatig en hebben regelmatig contact. Een heel bijzondere vriendschap

 29. Mijn beste vriend heb ik 57 jaar geleden ontmoet op een vriendenclub.
  En dat is mij zo goed bevallen dat wij 53 jaar geleden zijn getrouwd en is mijn beste vriend mijn man geworden..
  Wij hebben twee kinderen, een zoon en een dochter en vijf kleinkindere3n en zijn nog steeds gelukkig.
  Heel graag doe ik mee voor deze prachtige spannende trilogie.

 30. Leuke aktie, mijn beste vriendin leerde ik kennen op de lagere school..inmiddels kennen we elkaar al meer dan 60 jaar.. we delen nog steeds onze liefde voor lezen!

 31. erg leuk ik ben altijd in voor een goed boek lekker met een kop thee op de bank. tijd voor me zelf naar en lange dag werken in de gehandicapten zorg

 32. Nu alweer 20 jaar geleden heb ik mijn beste vriendin tijdens onze studie fiscaal recht leren kennen.

 33. Wat een gave winactie.
  Ik heb mijn beste vriendin leren kennen in groep 8 van de basisschool. In ons dorp hadden we 3 basisscholen die zich gingen samenvoegen.
  Er was niet meteen een klik, maar toch spraken we een paar keer af. Zo kreeg ze dat jaar een puppy Twixie en was ze dol op Spongebob.
  Dat jaar daarna gingen we naar de brugklas en zaten we weer bij elkaar in de klas. Zo hebben we samen 5 jaar Havo gevolgd. Elke les precies hetzelfde. Dus 5 jaar lange elke dag naast elkaar in de klas. Bij onze diploma uitreiking werden we ook wel de Siamese tweeling genoemd. Waar je de een zag, zag je ook de ander.
  We kennen elkaar nu al 18 jaar. Helaas zien we elkaar niet meer zo vaak door de afstand, maar stil besties!

 34. Wat een mooie winactie, ik waag ook graag een kansje voor deze trilogie. Ik heb mijn beste vriendin leren kennen via een Marktplaats advertentie om dvd’s te ruilen. We zijn nu ruim 11 jaar vriendinnen.

 35. Ik heb mijn beste Vriendin Nathalie leren kenen via een cursus, en we zijn al meer dan 30 jaar vriendinnen.
  We hadden gelijk een goed klik, doe erg graag mee met deze geweldige winactie 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese de Waal

 36. Ik doe graag mee, het lijken me mooie indrukwekkende boeken over vriendschap. Toen ik vroeger ben verhuisd en op een nieuwe school terecht kwam. In groep 7 daar heb ik mijn beste vriendin voor het eerst ontmoet.

 37. Mijn beste maatje heb ik al 25 jaar geleden leren kennen, mn vriendin waar ik blind op kan vertrouwen en waarmee ik aan een half woord genoeg heb. Ze is de zus die ik nooit gehad heb❤

 38. Mijn beste vriend in de brugklas leren kennen tijdens schoolkamp in de brugklas. Nu 28 jaar later nog steeds dikke maten!

 39. Sarah en ik hebben elkaar ontmoet in de supermarkt. Drie keer welteverstaan. De eerste keer botste ik tegen haar kar en kwamen we daardoor aan de klets, nadat we eerst moesten lachen om mijn onhandige actie. De tweede keer liet ik per ongeluk een pak yoghurt op de grond vallen en zag ik haar van ver gniffelen. Ook toen hebben we uiteraard samen gelachen. De derde keer was een hele tijd later en zag ik haar in gevecht met een tros tomaten die even later over de grond rolden. Dit keer was het mijn beurt om haar vanachter de borrelnootjes stiekem uit te lachen 😉 Drie keer is scheepsrecht dachten we toen. We gingen diezelfde dag nog een terrasje op en inmiddels zijn we al 15 jaar vriendinnen!

 40. mijn beste vriendin heb ik leren kennen in de eerste klas van de middelbare school. Dus wij zijn nu zo’n 19 jaar bevriend. Ik zou heel graag deze geweldige trilogie willen winnen. Boeken over de Tweede Wereldoorlog vind ik heel interessant om te lezen en de recensies over deze trilogie zijn erg goed.

 41. Mijn beste vriendin is mijn moeder, dus ik ken haar al mijn hele leven! Ze steunt me altijd en ik kan gaar 24/7 365 bellen als dat moet. Geweldig toch?!!! We houden allebei van lezen en ik zou graag deze mooie prijs met haar deldn.

 42. Mijn bestie is een man en ik heb hem leren kennen op de middelbare school in de eerste klas. Dat was 36 jaar geleden. Oeps!