Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond en boosaardig, en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Een jongen. Drie stemmen die van de pagina’s spatten in korte, betoverende hoofdstukken en de lezer meesleuren naar een onvermijdelijk einde.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Wink, Poppy, Midnight
Uit het Engels vertaald door: Elise Kuip
Verschijningsdatum: september 2016
Uitgever: Blossom Books
ISBN10: 9020679473
ISBN13: 9789020679472
Categorieën: Young adult
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 210

Ik geef dit boek ❤❤

De cover9200000059268475


Ben ik weg van! Het is een plaatje en de titel (of namen) op de cover van het boek doen zo ontzettend mysterieus aan dat je onmiddellijk nieuwsgierig bent. De tekst op de achtergrond doet je denken aan een sprookjesverhaal met een held, een schurk en een geheim! Wie houd er nu niet van sprookjes? Maar het voelt ook als een Cluedo spel! Wie is wie? En laat ik daar nou gek op zijn!

De binnenkant


Verwarring… Vaagheid…. Traag….Voorspelbaar….Jammer…. Blij gemaakt met een dood vogeltje…. Dat zijn de gevoelens die ik tijdens het lezen van dit boek had!

De eerste paar hoofstukken was ik echt nog volledig in de ban van het verhaal en leek het een geweldig boek met flarden van misschien aanwezige geesten, of aanwezige magie….

Dit gevoel kreeg ik bij de familie van Wink. Een mysterieus groot gezin met een moeder die tarot kaarten legt en theebladen leest.

Hierdoor ben ik meteen heel erg nieuwsgierig naar Wink, ik ben natuurlijk een fan van magische dingen! Verder dan wat tarotkaartjes en een theebladlezeres komt het echter niet en is mijn teleurstelling dan ook groot.

Midnight en Poppy vind ik eigenlijk vrij snel alleen maar irritant en al snel trek ik mijn oordeel over wie de held is en wie de schurk!

Daar zat ik in het hele begin naast maar al vrij snel word het boek erg voorspelbaar en na een bepaald stuk wanneer Wink zogenaamd bezeten raakt door de geest van Poppy is het wel duidelijk wie hier een geheim bewaard en de echte schurk is…. een held zit niet in dit verhaal vind ik!

De laatste hoofdstukken heb ik me echt tot lezen moeten aanzetten en ik sla het boek dan ook dicht met een gevoel van verwarring. Een ratjetoe aan vreemde dingen. Personages die me intens irriteren, die vreemd spreken, spreken, spreken…. Als je het boek gelezen hebt zul je het begrijpen, begrijpen, begrijpen.

Vaag geschreven vanuit de meerdere personages kan ik alleen maar zeggen dat de wijze hoe dit boek geschreven is en dit verhaal echt not my cup of tea was! Ik beschouw mezelf als een heel vreemd mens, hou ook echt van de meest uiteenlopende dingen en ‘vreemd’ past vaak perfect in mijn straatje maar dit boek? Is zelfs te wazig om een duidelijke recensie over te kunnen schrijven!

Ik ben weg van boeken vol mysteries en hou er van om uit te moeten zoeken hoe, wie, wat en waar maar bij dit boek eindig je alleen maar met een pardon my language What tha Fuck-gevoel. Moeten we nu allemaal Wink zielig vinden omdat ze misschien vroeg doodgaat omdat haar moeder dat in de theeblaadjes zag? Is daarom haar gedrag geoorloofd? En wat is er nu in vredesnaam met de theeblaadjes van Midnight? Die opeens de kuierlatten neemt zonder afscheid? En Poppy…. das gewoon echt een MEGA AFSCHUWELIJK personage.

Ik twijfelde immens tussen 1 of 2 hartjes…. Nu na 2 dagen nadenken twijfel ik nog steeds maar omdat het eerste gedeelte me nog goed afging en de cover een plaatje is toch 2 hartjes!

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik ben het helemaal met je eens, vind dat je het behoorlijk goed onder woorden hebt kunnen brengen! Ik was ook ontzettend teleurgesteld in de ‘plottwist’ totaal niet spannend of onverwacht. Als Midnight nou de leugenaar bleek…. Dat had ik tenminste niet aan zien komen haha. Maar dit had ik al ontzettend snel aan zien komen.