Wishlist | What to Buy? #6

Zoals jullie wel weten deel ik elke 28e van de maand de boeken die in de daaropvolgende maand uitkomen! what to buyDit zijn altijd boeken die ook hoog op mijn lijstje staan maar vaak staat er meer op mijn lijstje dan dat ik kopen kan! Daarom deze dinsdag weer een What to Buy?

In deze posts plaats ik steeds een paar boeken die op mijn lijstjes stonden maar nog niet in mijn privé bieb staan!

Zo kunnen jullie me wellicht een handje in de juiste richting helpen 😉 want welk van deze boeken mag ik echt niet missen?

4 x | What to Buy

Het geheugenboek

De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen… Het geheugenboek van Lara Avery zal gegarandeerd je hart breken. Houd je zakdoekjes maar klaar!

Op mijn schouders

Op mijn schouders draait om Libby en Jack. Iedereen denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van het land en Jack als de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

De voordelen van onbeantwoorde liefde

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Susonieuwe boeken & films in april wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Een man om op te (vr)eten

Voor haar is liefde zwijmelmuziek en geurkaarsen, voor hem is het deathmetal en een zwijnenstal. Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! Dan wordt ‘haar’ restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Helaas blijkt zijn chocoladetoetje onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z’n kop! Terwijl ze krampachtig probeert om de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart intussen al heel andere plannen te hebben…

What to Buy | Jullie mening

Ik hoor dus graag van jou welk boek ik echt niet mag missen en waarom? Een soort omgekeerde wereld dus 😉 ik vraag nu van jullie om mij over te halen om een boek te kiezen van deze vier boeken!

Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 comments

 1. Het geheugenboek ben ik ook onwijs nieuwsgierig naar!!
  Van Jennifer en Rebecca nog niks gelezen. Rebecca trekt me eigenlijk ook niet zo en jennifer’s eerdere boek hebk bewust nog laten staan. Een man om op te vreten klinkt leuk! En like I said; je moet echt Helemaal het einde van Lisette Jonkman op je lijstje gaan zetten, die was zo leuk om te lezen!! Ga je ook een geweldig boek vinden.
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| MELISSA’S MONDAY MEMORIES | July 10th – July 16thMy Profile

 2. Het zijn niet echt boeken die ik zelf snel zou kopen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld het Geheugendagboek onverwachts toegestuurd maar ik ben er nog niet aan toegekomen om het te lezen én weet eigenlijk ook niet wanneer dat er wel van zal komen. Uit dit lijstje zou ik zelf voor het boek van Becky Albertelli kiezen omdat ik daar nog niets van gelezen heb maar wel veel enthousiaste recensies van collega-bloggers las.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Magic Rises – Kate DanielsMy Profile

 3. Oooh, Een man om op te (vr)eten klinkt echt heel leuk. De andere boeken heb ik her en der al wel voorbij zien komen, maar die laatste kende ik nog niet dus die springt er wel tussenuit voor mij 🙂

 4. Het geheugenboek is een boek dat je sowieso in je kast moet hebben! Het is echt zo’n boek dat er prachtig uitziet en die je waarschijnlijk nog keertje gaat herlezen!
  Op mijn schouders heb ik voor de vakantie als ebook gekocht maar die moet ik nog lezen, dus daar kan ik niets over zeggen, haha!
  De voordelen is een ontzettend schattig boek, maar ik leende m bij de bibliotheek en vind het echt zo’n boek dat je 1x leest en daarna niet weer. Niet echt perse nodig om die in je kast te hebben staan. Het laatste boek staat ook nog op mijn wishlist!
  Marleen onlangs geplaatst…Ongedwongen & ongezien – Christina LaurenMy Profile