Wishlist | What to Buy? #8

Zoals jullie wel weten deel ik elke 28e van de maand de boeken die in de daaropvolgende maand uitkomen! Dit zijn altijd wishlistboeken die ook hoog op mijn lijstje staan maar vaak staat er meer op mijn lijstje dan dat ik kopen kan! Daarom deze dinsdag weer een What to Buy?

In deze posts plaats ik steeds een paar boeken die op mijn lijstjes stonden maar nog niet in mijn privé bieb staan!

Zo kunnen jullie me wellicht een handje in de juiste richting helpen 😉 want welk van deze boeken mag ik echt niet missen?

3 x | What to Buy

Het lot

Het lot

Alice gelooft niet in geluk. Ze gelooft wel in de liefde – ze is al langere tijd verliefd op haar beste vriend Teddy. Voor zijn achttiende verjaardag koopt ze voor de grap een lottokaartje voor hem. Het blijkt bizar genoeg het winnende lot te zijn en Teddy wint 140 miljoen.
Eerst lijkt het wel een droom. Alice en Teddy hebben allebei al zo veel pech gehad in hun leven. De ouders van Alice zijn overleden toen ze nog heel klein was. Niet lang daarna verdween de vader van Teddy van het toneel, waardoor zijn moeder met een grote berg schulden achterbleef. Teddy en Alice vonden toen steun in hun vriendschap, en zijn sindsdien onafscheidelijk geweest. De enorme prijzenpot blijkt ze steeds verder uit elkaar te drijven. Na een tijdje voelt de prijs niet meer als de jackpot maar meer als een vloek.

InktInkt

Is je ziel te vangen in een tatoeage?

Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten. 

Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan. 

The Glittering CourtThe glittering court

We hoorden opgefokte stemmen.

De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. “Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’

“Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. “Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’

Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.

De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

What to Buy | Jullie mening

Ik hoor dus graag van jou welk boek ik echt niet mag missen en waarom? Een soort omgekeerde wereld dus 😉 ik vraag nu van jullie om mij over te halen om een boek te kiezen van deze drie boeken!

Ik ben heel benieuwd!

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Ik heb alle drie de boeken nog niet gelezen, maar mij lijkt Het Lot wel erg leuk, ik houd sowieso wel van contemporaries de laatste tijd. Al lijkt Inkt me ook wel een gaaf boek 🙂 Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen, haha. Ik ben benieuwd voor welk boek je uiteindelijk gaat.
    Do onlangs geplaatst…Mijn favoriete boeken van de zomerMy Profile