Witheet (Dark Elements 1) – Jennifer L. Armentrout

Witheet (Dark Elements 1) – Jennifer L. Armentrout

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Vooral lastig bij Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere maar ook gevaarlijke demon. Hoewel ze beter uit zijn buurt kan blijven, heeft hij één groot voordeel: dat verboden-te-kussengedoe is helemaal geen issue met hem. Hij heeft immers geen ziel...

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

five-stars
Witheet (The Dark Elements, #1) geschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bladzijden: 416
Serie: The Dark Elements #1
Meer van deze auteur: Bitterzoet (The Dark Elements, #0.5), Wacht op mij (Wait for you #1), Ga voor mij , Blijf bij mij , Val voor mij (Wait for You, #4)
Uitgeverij: Harper Collins | February 16th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel…

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

De cover


Net als de prequel Bitterzoet heeft dit boek een afbeelding van Layla op de cover staan. Ik vind de cover geweldig op één grote doorn in mijn oog na: De rare oranje achterkant! Dit vind ik zo’n faalactie, had de achterkant net zo mooi wit gemaakt dan was het een plaatje geweest!

De binnenkant


Ik kan eigenlijk heel kort zijn, je moet dit boek kopen!!!

Maar omdat een recensie nu eenmaal meer moet zijn dan alleen maar die boodschap ga ik mijn best doen om een recensie te schrijven zonder spoilers want je moet dit boek kopen!!!! Oke, daar ga ik dan!

Zoals je misschien hebt kunnen lezen in mijn recensie van de prequel Bitterzoet gaan deze boeken over gargouilles ofwel waterspuwers en verschillende soorten demonen. De wereld die Jennifer heeft beschreven in dit boek vond ik geweldig, mensen die van het bestaan van de waterspuwers op de hoogte zijn en weten dat hun de wachters zijn voor de demonen die uit de hel naar boven proberen te komen.Ik las niet eerder een young adult met waterspuwers dus was dit ook nog eens een verfrissende pageturner!

De personages in dit boek zijn echt geweldig. Layla, half waterspuwer en half demon maar aan de goede kant van het team! Ze helpt de wachters al jaren met demonen op sporen en voelt zich helemaal thuis bij de waterspuwers. Ze voelt zich vooral op haar gemak bij Zayne, de knappe maar onbereikbare waterspuwer…. Dan op een dag gebeurt er iets met Layla en komt ze oog in oog te staan met Roth, een arrogante, bijdehante maar ontzettend begeerlijke demon die haar hele wereld op zijn kop zet.674481718409f2def431aed080ca4a81

De verhaallijn in dit boek is echt super. Ik bleef lezen want humor, romantiek, gevaar en verdriet wisselen mekaar af in hoog tempo! Je bent meteen verslaafd aan dit boek en geloof me maar als ik zeg dat je niet kunt stoppen met lezen tot je hem uit hebt en dan….. tel je vol verlangen af naar 17 mei! De dag waarop deel 2 Steenkoud verschijnt!

Witheet is een boek waar je van gaat houden! Het zal je aan het lachen krijgen, je boos maken, en als je net zo in een boek zit als ik misschien zelfs laten huilen! 416 pagina’s vol verassingen, onverwachte gebeurtenissen en (tja ik blijf een sucker for romance) weer nieuwe toevoegingen aan je bookcrush lijstje!

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. Ik geloof dat ik meteen de hele box maar ga aanschaffen! Hoewel ik mezelf toch weer even op een book buying ban moet zetten. Waaaaaaaaaaaarom kom ik hier nu pas achter? Was zo mooi geweest voor de summer swap!