Wrap-up | Uitslag Enquête

Eind januari had ik hier in Wonderland mijn 2 jarig bestaan ♥

Om dat te vieren met jullie hield ik een feestweek en vroeg ik jullie om een enquête in te vullen! In deze post de wrap-up van de enquête, kijk je mee?

Ik kreeg 85 reacties op mijn enquete! Echt ontzettend leuk dat veel van jullie de moeite namen om even de vragen te beantwoorden!

(mocht je hem alsnog willen invullen dan kan dat hier)

Enquête | Kings or Queens?

Ik was heel erg benieuwd naar welk gender er nu meer op mijn blog terecht

komt en ik denk dat dat met deze pie chart wel heel erg duidelijk is! Girl Power!

Enquête | Young, younger, youngst?

enquêteWat ik heel erg leuk vond om te zien is dat ik echt een heel divers publiek aan leeftijden trek! Bezoekers van onder de 16 tot boven de 60! Heerlijk vind ik dat want Wonderland is er voor jong en minder jong 😉

Never loose your inner child!

Enquête | This way! That Way! Wrong Way!enquête

Ik vroeg me ook af hoe jullie terecht komen in mijn Wonderland en dat was niet een geheel verrassende uitslag! Ikzelf kom namelijk ook het meest via Facebook bij andere bloggers terecht!

Enquête | Hoe vaak val jij Down the Rabbithole?

Dat is natuurlijk de vraag, hoe vaak kom jij Wonderland bezoeken! Als ik naar mijn statistieken kijk word ik altijd heel erg enthousiast!

In januari had ik maar liefst 11.078 weergaven! Deze kwamen van 2648 unieke bezoekers! Echt wonderbaarlijk gewoon! Ik was dan ook heel erg benieuwd hoe mijn chart ingevuld zou raken met jullie antwoorden en zoals je ziet komt het grootste gedeelte (51,8 %) meerdere keren per week in Wonderland! Ik hou van jullie mijn lieve trouwe Wondervolgers ♥

Enquête | Favorietjes?

Natuurlijk was ik heel erg benieuwd naar welke artikelen jullie nu leuk vinden in mijn Wonderland!

Zoals jullie kunnen zien in de chart vinden jullie eigenlijk alles wel even leuk! #HappyBlogger

Enquête | Cijfertjes en meningen gooien!

En dan het meest enge gedeelte….. cijfers en kritiek…. #VeryScary

Ook vroeg ik jullie om mijn nieuwe lay-out te beoordelen,Mad as a Hatter was zeg maar de top 😉 ik ben natuurlijk Mad as a Hatter! Ik vond het fijn om te zien dat eigenlijk iedereen (op 1 na*) het duidelijk vond en dat het perfect bij mij past!

De algehele indruk liep uit van een 5 (1 stem van een eerste bezoeker*) tot een paar tienen! Dit zijn natuurlijk mijn BookBabes geweest 😉 Stelletje lieverds! Toch kreeg ik een gemiddelde van een 8 met 52,9 % van de stemmen en daar ben ik dus dik vet tevreden mee!

En dan mijn recensies! Wat voor cijfer scoor ik daar mee? Nu ben ik natuurlijk geen echte recensent, ik ben maar een mama die haar mening over haar gelezen boekjes online gooit in haar Wonderland! Toch scoor ik nog een 8 gemiddeld!

Dit is jullie eerlijke oordeel en ik ben jullie zo dankbaar voor alle cijfertjes!!!!

* De onduidelijk en 5 score kwam van iemand die aangaf voor het eerst in Wonderland te zijn beland! Gezien ik alles eerlijk laat zien vermeld ik dit er ook eventjes bij!

Enquête | Tips & Tops?

Verder waren er ook nog twee niet verplichte vragen in deze enquête!

Ik kreeg de meest leuke reacties (66) bij Tips en Tops, zo zijn er mensen die de Mancrush heel leuk vinden en andere het weer wat minder vinden! Of mensen die graag weer wat Boekenkast van andere mensen willen zien of graag mijn mening over andere genres boeken zouden willen lezen!

Mensen vinden mijn nieuwe lay-out ook bij me passen en vinden alles, zelfs mijn schrijfstijl, erg vrolijk 🙂
(komt mijn Teigetje persoonlijkheid dus goed naar voren 😉 )

Wat in bijna elke reactie vermeld werd is dat mensen mijn eerlijkheid waarderen, me origineel vinden en duidelijk een persoonlijke uitstraling zien in mijn blog!

Dit maakt natuurlijk dat ik stralend achter mijn laptop zat!

Ik deel wat van de tops met jullie:

 1. Top: dat je zo lekker jezelf bent en zegt wat je vindt. Ik weet dat ik op jouw recensies kan vertrouwen.
 2. Actueel en eigentijds!
 3. Ik hou van je eerlijkheid bij recensies en je persoonlijkheid in je blog! En je humor en grote bookhauls en ja alles haha.
 4. Goed bezig! Bezoek je blog erg graag, want heeft een persoonlijke uitstraling (mede door de afbeeldingen) en je verzint de leukste dingen! 🙂 op naar de 3 jaar (en beyond)
 5. Jouw persoonlijkheid. Ik vind Kwante in wonderland echt anders dan andere blogs op een positieve manier.Je bent echt heel origineel en dat is echt leuk! 

  Kwante: Bloost zich een weg door al dit soort reacties heen!

 6. Blijf jezelf! Dat vind ik zo leuk aan je blog 🙂
 7. Ik vind het heerlijk om zo af en toe eens af te reizen naar wonderland! Je Blog laat ook wel echt zien wie je bent!
 8. Ik hou van de variatie op je blog, van het feit dat je net als ik zelf je afbeeldingen maakt (dat maakt het nog wat persoonlijker), van het feit dat zelfs de vragen van deze enquete perfect op je blog zijn afgestemd.
 9. Het is super leuk hoe je elke keer weer boven jezelf probeert uit te stijgen. Ook vind ik het fijn om je lezen in je blog hoe je overal je eigen stempel opdrukt! Je houdt de dingen simpel en zegt ze zoals ze zijn.. straight to the point!
 10. Altijd eerlijk!
 11. Ik vind je blog elke dag weer een feestje. Je artikelen zijn altijd origineel (zelfs tags) en je leest ook vaak boeken die minder hype krijgen. Dat vind ik tof ^^
 12. Je bent heel autonoom, heel eigen 🙂 Echt Kwante 🙂 

  Kwante: Ik heb echt het woord autonoom moeten Googelen 🙂 maar dank je wel ♥ 

 13. Ik vind het leuk dat je een variatie hebt aan wat je post en gewoon eerlijk zegt wat je van iets vindt. Het is te merken dat je het echt voor jezelf doet.
 14. Ga zo door. Zoals het nu gaat ie het super leuk en leerzaam en je kost me geld door je recensies.
 15. Je blog is heel persoonlijk. Ik vind het leuk dat je echt duidelijk een Alice in Wonderland thema hebt en veel verschillende content plaatst!
 16. Naar mijn inziens ben je open en eerlijk over de boeken die je leest. Daardoor neem ik je mening mee in boek aanschaffen of juist niet. Niet alle meningen hoeven bij mijn smaak aan te sluiten. 😉
 17. Je bent een beetje gek en je persoonlijkheid komt goed naar voren op je blog. Dit vind ik leuk. 

  Kwante: Ik ben zo maf als een fietsbel 😉 ik ben blij dat mijn gekke ik doordringt op je beeldscherm!

 18. Ik vind dat je het geweldig leuk doet. Lekker eerlijk en rechtuit! Ik verblijf dan ook graag in jou Wonderland der boekkies!
 19. Je blog is echt geweldig, niets veranderen!
 20. Top: een super leuke, overzichtelijke en originele website! Ik zou zo met je meedoen, geweldig leuk!
 21. Ik vind het leuk de verandering aan je site. hij oogt veel vrolijker! Wat ik een top trucje vind is de tekst die verschijnt als je klikt. Verder merk ik je eigen mening en stijl en dat is leuk!

Enquête | Off with your Head!

Natuurlijk vroeg ik ook naar misschien negatieve puntjes! Van opbouwende kritiek kan men echter alleen maar leren!

Dus op Off with your head!!!! Absolute flops? kreeg ik ook wat reacties (53) 🙂

Veelal kreeg ik te horen dat mensen geen idee hadden maar er zaten ook een paar reacties bij die ik hieronder laat zien!

 1. Abolute flop is het niet maar zou het minder kersterig maken gezien de Paashaas binnenkort op bezoek komt 😉 

  Kwante: Uhm… ik denk dat je doelt op het rood en groen? Maar dat is niet voor de kerst hihi! Ik heb in mijn header een struik en rode rozen! Daarom dus het groen en rood!
  Ik ben wel een echte kerstfan dus ik had inderdaad zo’n maffie kunnen zijn die het hele jaar kerstsferen op haar blog zou hebben!

 2. Ik zou benieuwd zijn naar hoe jij bent gaan bloggen en waarom je Kwante heet ipv je echte naam. Ook hoe jij het bloggen en moeder zijn combineert en idk meer over jezelf om jou nog beter te leren kennen en dan in een verhaal vorm ofzo. Oh en ik vind jou en Melissa zo leuk samen! En je hond haha 

  Kwante: Hihi, dit is dus niet echt kritiek! Maar ik neem het wel mee! Je wilt nog meer over mijn persoontje weten! 

 3. Ik ben niet zo’n fan van mancrush monday, maar dat is maar een keer per week, dus die sla ik meestal gewoon over. 

  Kwante: Hihi, heel veel mensen met verschillende meningen! De één mist ze de laatste tijd en de ander vind ze niks! Inderdaad een prima oplossing, als je een topic niks vind sla je hem lekker over ♥ 

 4. Ik vond dat je recensie van Hex te ver ging. Ja, er zitten beetje rare stukken in, maar door jouw recensie heb je die alleen maar naar boven laten komen waardoor een groot aantal lezers het niet meer willen lezen. Dit is zonde, want iedereen moet zo zijn mening kunnen vormen. – niet boos bedoeld 🙂 

  Kwante: Daar is dus het stukje wat andere mensen top vinden! Ik ben eerlijk! Waar jij het een beetje rare stukken vind (jouw persoonlijke mening) vond ik deze stukken gewoon walgelijk! Daarnaast vond ik dat het boek overheersend deze rare dingen had in combinatie met scheldwoorden die men niet zou moeten gebruiken! De potentie om echt eng te zijn was er maar werd voor mij compleet teniet gedaan door de viezigheid!Als mensen naar aanleiding van mijn recensie het boek niet willen lezen dan komt dat waarschijnlijk omdat ze mijn mening delen en het te gruwelijk vinden in plaats van een beetje raar!Ik vat het dan ook niet verkeerd op maar als ik een boek walgelijk vind dan schrijf ik dat, vind ik een boek walgelijk en vermeld ik dat niet in mijn recensie? Dan ben ik niet eerlijk, en dat is iets wat er bij mij niet ingaat! Daarnaast zullen er zat mensen zijn die het oneens zijn met mij en dit boek geweldig vinden, dat is ook prima! Ieder zijn mening!

 5. Eigen foto’s bij bookhauls zou leuk zijn! 

  Kwante: Goede tip, ik ga me bezighouden met meer foto’s van mijn boekjes! 

 6. Pas op het gebruik van andermans afbeeldingen. 

  Kwante: Ik denk dan dat je doelt op de gifjes? Ik gebruik namelijk overheersend mijn eigen plaatjes! Mijn snuut zit in elke kopafbeelding… 

 7. Niet echt kritiek, meer en technisch puntje; ik kan op de een of andere manier je site niet goed zien op mijn mobiel of mijn tablet. Vergroten lukt ook niet. Dat vind ik jammer want ik durf meestal via tablet. 

  Kwante: Oei, als ik op mijn telefoon kijk en op mijn Ipad dan zie ik het wel goed! Ik ga eens vogelen bij mijn instellingen, kijken wat die aangeeft over de weergave! 

 8. Ik zou het leuker vinden als je tags ook echt doorgeeft en bij voorkeur niet altijd aan dezelfde mensen. 

  Kwante: Hier heb ik me meteen mee bezig gehouden door te vragen aan boekbloggers wie er getagd zou willen worden! Helaas zijn het vaak dezelfde gezien niet elke blogger getagd wil worden! Wil jij nou getagd worden dan stuur me gerust een berichtje!

 9. Soms loopt de interpunctie/zinsopbouw/spelling niet helemaal lekker, dat kan heel storend zijn 

  Kwante: Oei en oeps…. Hier in Wonderland hebben we geen Nederlands grammatica knobbeltje! Zelfs met -d, -t of -dt worstelen we meermaals! En wanneer komt nu die w achter jou? Dus mijn excuses, een duidelijke spelling/interpunctie/zinsopbouw is iets wat ik niet altijd kan garanderen! 

 10. Er zijn heel veel goede Young Adult boeken en daar gaan de meeste blogs over, jouw mening vind ik persoonlijk sterk en het lijkt mij leuk om jou mening ook eens over hele andere genres te zien. Daarbij denk ik bv aan een Linda Jansma, Karin Slaughter, John Grisham, Khaled Hosseini, ik noem maar wat. Ik ben nieuwsgierig hou je dat soort boeken zou overdragen. 

  Kwante: Vond ik een heel leuk bericht! Ik wil zeker wat meer gaan uitbreiden in mijn genres! Wellicht vind je binnenkort wat meer recensies buiten YA!

 11. Haha afkraken ben ik absoluut niet van, een kleine tip is misschien iets minder uitbundig zijn met punten, komma’s en uitroeptekens (iets minder achter elkaar hihi) 😉 verder top! 

  Kwante: Ja, daar komt dus mijn Teigetje uit de hoek! Ik ben gek op het gebruik van veel puntjes…… dat is een soort van pauze momentje! Komma’s, geen idee of ik ze op de goede plek gebruik! Ze zien er leuk uit waar ik ze plaats 🙂 en die uitroeptekens!!!! Die schreeuwen om aandacht 😉Ik probeer in mijn recensies zoveel mogelijk op mijn grammatica te letten maar zoals je bij reactie 9 kunt lezen, I Suck at it!!!! Dus, uhm…. Mijn excuses, voor alle foute en/of veelvuldige leestekens!
  (Seriously, achter die uhm gaat het dus gewoon weer vanzelf. Hou me nu heel erg in om niet weer zoveel stipjes neer te zetten. Maar het is een automatisme in mijn Teigetje brein! I Just Can’t Help Myself!)

 12. Sommigen recensies zijn nogal kort en behouden weinig mening. Maar heb niet al je recensies gelezen en voor welke die ik gelezen heb, geldt het ook niet voor allen. Wat ik leuk vind dat er ook wel booktrailers bij staan.al hoort dat eigenlijk nog hierboven.Kwante: Soms zijn mijn recensies inderdaad wat korter van stuk! Toch zitten ze gevuld met mijn mening 😉 Ik ben geen recensent van beroep maar een hobby blogger die er uit gooit wat dr hartje voelt en dr maffe hersens denken! Soms dan ben ik een Niagara waterval aan woorden en soms niet, ik zal proberen er op te letten dat ik altijd ongeveer even veel uitweid!

Zoals je ziet dus heel erg veel info maar vooral heel erg veel leuke berichten gehad! Jullie lijken best tevreden met mijn maffe Wonderland en daar ben ik blij mee! In eerste instantie is mijn blog voor mij ontspanning en een ontsnapping uit de soms stomme realiteit, vind je dus iets niet leuk op mijn blog, let me know! Ben ik het eens met je dan zal ik iets veranderen en ben ik het niet eens? Tja, het is en blijft mijn Wonderland! Iedereen kan andere meningen hebben en zolang we die van elkaar respecteren komt alles goed!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 comments

 1. Oh wat leuk dat je dit zo deelt!
  En ook tof dat je antwoord geeft op de punten die we zeggen.
  Oke het is gewoon onwijs dat je mijn puntjes neer hebt gezet. Ik was benieuwd of ik mijn eigen terug zou vinden en dat deed ik ook echt. Heb ik toch niet zo’n slecht geheugen als ik dacht. Met mijn vraag naar jou persoonlijk was het volgens mij ook wel duidelijk wie ik was 😛
  En ga lekker te keer met je puntjes en uitroeptekens. die neiging heb ik ook nogal en dan ben ik niet alleen! 😛

  Tot later!

  Ps ik ga je idee van een enquete jatten voor later in het jaar 😛
  Anja onlangs geplaatst…Beteugeld door liefde – Jody HedlundMy Profile