Younger – Pamela Redmond Satran

Gewillig ondergaat ze de metamorfose die haar beste vriendin Maggie haar op oudejaarsavond opdringt. Dankzij de wonderen van haarverf en een hippe skinnyjeans kan Alice ineens door voor een hippe twintiger, zoals een flirt in een bar in Manhattan bevestigt. Als de klok twaalf uur slaat, begint Alice aan het nieuwe jaar in de armen van een jongeman die nog in de luiers lag toen zij op de middelbare school haar eerste voorzichtige kus kreeg…

Het leugentje over haar leeftijd zet Alice aan het denken. Onverwacht krijgt ze een tweede kans in haar leven: ze hóéft immers niet haar echte leeftijd te vertellen. Dus neemt ze haar droombaan aan, verhuist naar de hippe loft van Maggie en geniet van het leven, met Josh – de nieuwjaars-flirt – als heerlijke bonus.

Josh valt hals-over-kop voor Alice. Hij denkt dat ze ongeveer negenentwintig is, en voor het eerst sinds Alice daadwerkelijk negenentwintig was, heeft ze het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt en de kansen voor het oprapen liggen. Of toch niet?

Younger is een hilarische en vermakelijke roman die bewijst dat je zo jong bent als je jezelf voelt.

ISBN: 9789045204802
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Verschenen: 2015
Bladzijden: 280 pp.
Genre: Literaire fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


De cover trok me meteen aan door het gebruik van de lekker knallende letters en de sticker met “van de makers van Sex and the City” deed ook meteen zijn werk! Wie kent deze hilarische serie nu niet?

Het verhaal


De tv-show die ik hier met jullie besprak is gebaseerd op dit boek, in het boek zijn de personages waar het verhaal omdraait; Alice, Josh, Maggie en Lindsay met een paar optredens van Alices dochter Diana en de ontzettend nare baas van Alice, Teri.

Ik snap dat je in een serie dingen veranderd om de aandacht van een ruimer publiek te trekken, zo is de Josh in het boek een game ontwerper en heeft hij net zijn verloving verbroken en van plan om te emigreren naar Japan om daar meer te gaan leren over games ontwerpen.
Josh is in de tv serie een sexy tatoeëerder die toch echt meer de show steelt voor mij… bad guy vs game geek….

In een boek is humor natuurlijk een stuk moeilijker over te brengen en ik merkte dan ook dat dit in het boek niet echt er uit spat. Wat dan ook meer naar voren komt in het boek is dat Alice zich gediscrimineerd voelt vanwege haar leeftijd, terwijl ze zelf ook discrimineert in leeftijd naar Josh toe en naar bijvoorbeeld de manier van dansen of keuze voor muziek van twintigers.

Licht bevooroordeeld door de show? Ja waarschijnlijk een beetje, toch heb ik dit boek in 1 ruk uitgelezen wat wel aantoont dat het entertainende niveau hoog lag! Anders had ik hem immers naast me neergelegd.

Wat me beviel aan dit boek is dat het duidelijk naar buiten brengt hoe lastig het kan zijn om een vrouw te zijn in de bekritiserende maatschappij waar we in leven, je word van alle kanten bekritiseert en niks lijkt goed te zijn; Te jong moeder, te oud moeder – Thuismoeder of Carrière moeder – Jongere vriend, Oudere vriend. Dit zijn allemaal situaties waarbij een man nooit bekritiseert word, niemand zal zeggen dat hij te oud vader word of dat het belachelijk is dat hij kinderen heeft en nog steeds aan zijn carrière werkt of hem bekritiseren wanneer hij na een lange relatie een nieuwe relatie begint met een veel jongere vrouw. En dit is wat me zeker bevalt aan Alice en haar vriendin Maggie… overboord met alle ouderwetse gedachtegangen en verwachtingen van het leven, je bent immers zo jong als je je voelt!

Ik sluit af met een quote uit het boek, en onthoud hem goed mijn lieve lezers, of je nu “jong” bent of “oud”.

‘Maar toen ik dacht dat je even oud was als ik,’ zei Lindsey, ‘vond ik dat we heel veel met elkaar gemeen hadden.’
‘We hebben heel veel met elkaar gemeen,’ zei ik, ‘Het enige echte verschil is de leeftijd.’

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments