Zomer & Keuning | Brainstorm New Adult ♥

Jullie zagen vast de post van Zomer & Keuning een tijdje terug! Ze zochten lezers van New Adult boeken die het leuk Brainstormvonden om samen met andere New Adult lezers naar de uitgeverij te komen om over New Adult te praten en hun te helpen New Adult nóg beter te maken! In deze post lees je hoe ik het heb ervaren!

Dus op dinsdag 18 april reisde ik af naar Utrecht samen met nog een hele groep andere dames om heerlijk te gaan brainstormen!

Wat is nou een brainstorm?

Eigenlijk is dat met zijn alle aan tafel zitten en ideetjes uitwisselen!

En dat kun je natuurlijk wel aan mij en medeblogger Melissa overlaten! Wij stromen dikwijls in de app over van liefde voor de New Adult boekjes en dus melden we ons meteen vol enthousiasme aan!

Een stressvolle week later hoorden we dat we beide waren uitgenodigd en wat hadden we er meteen super veel zin in!

Brainstorm Dag!

En dan is het zover, waar je naar hebt uitgekeken is best snel aangebroken!

Vol zenuwen en het idee dat je toch niks te zeggen hebt dat nuttig is reis ik wat eerder af naar Utrecht om eerst samen met Melis een beetje bij te kletsen bij de Starbucks!

Een White Hot Chocolate Mocca en een sandwich verder zijn we klaar voor de rit naar de uitgeverij!

Daar aangekomen denken we vroeg te zijn (inloop was om 14.45) maar wanneer we samen met twee andere dames omhoog lopen blijkt dat we de laatsten zijn!

Een wandeling door het pand later (die boekenkasten ♥ ) nemen we plaats in een leuk gezellig kantoortje!

Tafels vol mooie boeken en ontzettend veel lekkers kijken ons aan! Ook zien we leuke flyers, boekenleggers en hele mooie quote kaarten!

Na een klein uitdeelrondje met bordjes en glazen begint een voorstelrondje!

Altijd heel spannend want ik voel me net weer dat kleine kind dat zich voor moet stellen aan een nieuwe klas! Zou dat ooit wennen voor een groep vreemde mensen?

Dan gaan we over op de orde van de dag! Brainstormen!!!

Er worden door Dagmar en Thyrze ontzettend goede vragen gesteld waar wij natuurlijk allemaal ons eigen idee over hebben. Het is bij een brainstorm zo leuk dat je als groep soms heel gelijk gezind kunt zijn en soms allemaal een andere mening 🙂

Later werden we vergezeld door (super slecht in namen maar ik gok dat ik goed zit 😉 ) Monique! En met haar ging de brainstorm nog een stukje verder! Heerlijk samen kletsen over boeken, covers, nieuwe titels, events, promotie dingetjes etc etc….

Ik kan niet anders zeggen dan dat een brainstorm net een geweldig leuke visite is waar we met zijn alle kletsen over iets waar we allemaal van houden!

Wat ik mooi vind aan een brainstorm?

Wanneer de uitgevers naar je ideetjes luisteren en er iets mee doen!

Zo had ik opeens een helder momentje in mijn Mad Hatter brein 😉

Ik bedacht dat een New Adult groep op Facebook wel eens een optie kon zijn om mensen wat bekender te maken met het New Adult genre! Veel mensen weten namelijk nog niet zo goed wat dit precies inhoudt!

En dezelfde avond opende Dagmar de groep!

Zo ontzettend leuk!

Het is meer een clubje waar fans van New Adult ook op de hoogte blijven van hun nieuwste boeken maar waar we ook samen kunnen fangirlen en het genre bekender kunnen maken!

Voor diegene die niet weten wat New Adult precies is schreef Dagmar de volgende omschrijving:

New Adult is net als Young Adult een leeftijdscategorie die gebruikt wordt om een genre aan te geven. New Adult volgt Young Adult op: de personages zijn namelijk net wat ouder en de gebeurtenissen en problemen meer volwassen. Bij uitgeverij Zomer & Keuning wordt voornamelijk romantische New Adult uitgegeven. Hoofdpersonen zijn vaak begin twintig, studerend of zijn net afgestudeerd. De eerste verliefdheid is achter de rug en ze zijn vaak toe aan een nieuw hoofdstuk in hun leven, denken na over wie ze willen zijn en hoe zij hun toekomst willen vormgeven. En dat gaat natuurlijk met de nodige ups en downs. Liefde speelt daarnaast een grote rol in New Adult-boeken. Een groot verschil met Young Adult is dat in New Adult seks niet geschuwd wordt. Hoofdpersonages krijgen serieuze relaties, die uiteraard niet zonder slag of stoot verlopen. New Adult-boeken zijn ietwat brutaal, meeslepend en zorgen altijd voor een emotionele rollercoaster. Veel leesplezier toegewenst, maar we hebben je gewaarschuwd: New Adult-boeken zijn verslavend!

Jij word toch zeker ook lid! Door op de afbeelding te drukken kom je bij de juiste pagina!

Aan al het leuks komt een eind!

Al veel te snel is het alweer afgelopen! We hadden nog wel uren kunnen kletsen en ook de tafel vol lekkers had ons nog uren kunnen vullen 😉 

Maar niet alleen het lekkers was groots uitgepakt! We kregen ook nog eens een super leuke goodiebag mee naar huis en mochten van de tafel ook een boek uitkiezen!

Ik koos voor Kies voor mij ♥

In mijn goodiebag vond ik Misschien Nooit, een leuke promo folder met leesfragmenten, een pakje zakdoekjes met het logo van New Adult er op en de matchende steekwoorden; Verleidelijk, Verslavend, Adembenemend en Intens!

Maar ook nog een paar mooie quote kaarten, een pen, een geweldige hartvormige mok met lepeltje en een leuke magneetboekenlegger!

Wat een immense verwennerij!

Ook in deze post wil ik dus alle dames van Zomer & Keuning nogmaals bedanken voor het organiseren van een heerlijke middag vol gezelligheid en lekkers!

7 reacties

 1. Leuke samenvatting <3 Ik mis ons 'HOU JE BEK'-moment van in de auto HAHAHAHAHA.. Grapje, die zette ik zelf er ook niet zo open en bloot in, in mijn eigen post hihi. Maar het was een heerlijke dag ja! Sowieso altijd leuk om jou weer even in real life te zien en spreken, maar ook de hele happening bij Z&K was gewoon geweldig!!

 2. Edriënne schreef:

  Volgens mij was jij een van de mensen die ik meteen herkende van je blognaam, leuk dat ik je nu eens in het echt heb gezien! (Ik had namelijk geen idee hoe je eruit zag tot je je naam zei, haha) En de Facebookgroep is nu al supertof, topidee!
  Edriënne onlangs geplaatst…New Adult brainstormen bij Zomer & KeuningMy Profile

  • Hoi hoi! Ja leuk is dat dan he! Om het persoontje achter de blog te zien! Vind ik ook altijd heel erg leuk als ik mensen dan in het echt zie! En super leuk dat ze meteen met de groep aan de gang zijn gegaan! Nu maar hopen dat New Adult nog groter gaat worden hier! Kunnen ze nog meer moois gaan vertalen!

 3. zwartraafje schreef:

  Haha, volgens mij is jullie Whatsapp-groepje één grote fangirl informatiebron voor uitgeverijen. Of alle ideetjes en comments geschikt zijn voor publicatie is natuurlijk nog maar de vraag. Stel je voor dat er zo’n ongecensureerde lofbetuiging op de achterflap van een New Adult boek zou belanden. 😉
  zwartraafje onlangs geplaatst…Monthly Monday Book ShelfieMy Profile

 1. 19 april 2017

  […] stuks, van verschillende leeftijden en uit verschillende delen van het land. Ik vond het super om Kwante & Melissa irl te ontmoeten, want hun blogs volg ik al een tijdje. Echt boekenblogs-inspiratie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: