Zullen we het liefde noemen, Tine Bergen

Zullen we het liefde noemen, Tine Bergen

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

four-stars
Zullen we het liefde noemen geschreven door: Tine Bergen
Bladzijden: 264
Meer van deze auteur: Vissen praten niet
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag | juni 2020
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

Wederom een prachtige cover! Ik was bij ‘Vissen praten niet‘ ook al erg weg van het simpele maar indrukwekkende uiterlijk van het boek en dat is nu weer zo. ‘Zullen we het liefde noemen’ is mooi dik gedrukt op zowel de cover als de rug en ook de vingerafdrukken liggen op het boek. En dan ook nog in een hartje! Het triggert absoluut mijn cover buy oog!

Wat vind ik van het verhaal?

We lezen dit verhaal vanuit Esther. Een mooie praktijk aan huis waar zij werkt als psychologe, een leuke man en twee kinderen. Picture perfect zou je zeggen. Maar Esthers leven loopt niet echt op rolletjes.

Wanneer ze op een dag afgesproken heeft met Jack, haar minnaar, belt haar man haar huilend en in paniek op omdat zijn auto iemand heeft doodgereden. Nee, geen Transformers actie. Het lijkt een ongeluk te zijn geweest.

Maar wat als het slachtoffer en jullie gezin een langere geschiedenis met elkaar hebben?

Wat als dat verleden al heel vroeger begon, en het slachtoffer zich meerdere malen heeft misdragen. Niet alleen ten opzichte van Esthers man maar ook van hun zoon.

De inspecteur op deze zaak bijt zich hierdoor stevig vast in de zaak tot grote ergernis van Esther. Het was toch gewoon een ongeluk, dat ziet toch iedereen?

Maar waarheden worden verzwegen, leugens verspreid en naarmate je verder in het boek komt begin je zelf ook te twijfelen aan ieders verhaal.

Het leven van hun gezin staat op zijn kop!

Het stadje roddelt wat af. Linus word gepest op school, Esthers patiënten annuleren afspraken en haar man lijkt zijn heil te zoeken in een glas whiskey.

Als psychologe denkt ze alles weer op een rijtje te kunnen zetten, is dat immers niet haar werk, mensen dingen op een rijtje laten krijgen? Maar als Esther met haar verleden zelf niet eens alles op een rijtje heeft, hoe moet haar dit dan wel lukken?

Uiteindelijk begint Esther te twijfelen, aan haar man, diens broer en zelfs aan haar bloedeigen zoon!

Was het wel een ongeluk?

En als dat het niet was, wie heeft er dan de schuld?

Wat ik je kan verklappen is dat je het einde nooit had verwacht!

Conclusie

Tine heeft weer een mooie thriller neergezet met ‘Zullen we het liefde noemen’. Een verhaal dat laat zien dat liefde op vreemde manieren werkt.

Zullen we het liefde noemen ook lezen?

Je koopt het hier:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.