Zwaard van glas (#2) – Victoria Aveyard

Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk.
Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof. Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft.
Mare ontsnapt aan de koning en uit de handen van de verraderlijke prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare het risico loopt om zelf net zo’n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Glass Sword (Red Queen #2)
Uit het Engels vertaald door: Marion Drolsbach
Verschijningsdatum: september 2016
Uitgever: Cargo
ISBN10: 9023498070
ISBN13: 9789023498070
Categorieën: Young adult
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 496

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover30311252


Net als het eerste deel vind ik de cover erg mooi! Het druipende bloed was bij het eerste deel niet echt duidelijk, ik dacht dat het een boek over vampieren zou zijn, maar na het lezen is het zilveren en rode bloed op de cover duidelijk!

De binnenkant


Zoals jullie in mijn recensie van deel 1 Rode Koningin kunnen lezen was ik ietwat teleurgesteld in dat boek en raakte ik pas op het eind echt verdiept in het verhaal.

Zwaard van Glas begon meteen waar Rode Koningin eindigde, raar maar waar, het greep me niet meteen vast terwijl ik dit gezien het einde van boek 1 wel verwacht had. Wellicht dat het komt omdat er bijna een jaar tussen de boeken zit en Victoria in dit tweede deel niet terugblikt maar echt meteen volop in actie doorgaat. Als je het eerste boek net uit hebt rol je denk ik wel gemakkelijk door maar voor mij was het echt weer even inkomen.

Dit verhaal is op zich gevuld met actie en de combinatie van de wereld die Victoria heeft gecreëerd met alle fantasy is an sich echt fantastisch. We worden meteen in een soort zoektocht/klopjacht onder grote tijdsdruk gegooid! Maven, de nieuwe koning is op jacht om haar en de andere Rode en Zilveren te vermoorden en Mare zoekt hen om ze te beschermen en deel te laten nemen aan haar missie om van Maven af te komen.

Helaas voelt het allemaal nog steeds een beetje als een X-man film vs Hunger Games aan en is in dit tweede deel Mare als personage van tijd tot tijd op zijn zachts gezegd een tikje irritant. Het is net of ze twee persoonlijkheden heeft waar ze aan de ene kant een zielig meisje is en het volgende moment een soort van verwaande warrior princess is.

Hoewel ik niet compleet verliefd ben op dit boek wil ik wel gewoon deel drie lezen want Victoria is echt fan van stoppen op punten zwaard-van-glaswaar je net helemaal in het boek zit en op een afgrondje hangt en perse door wilt gaan maar dus niet kan. Een Cliffhanger Queen met ook in dit boek een shocking einde! Op zich dus een goede zet van haar want niet iedereen kan een boek schrijven waar je niet echt fan van bent maar waar je wel de hele reeks van wilt hebben!

Minpuntje is dat we tot 2017 moeten wachten op deel 3 (Engelse versie) en zelfs tot 2018 voor het vierde deel (Engelse versie) ik ben bang dat ik tegen die tijd de draad weer kwijt ben en dat deze boeken niet geweldig genoeg zijn voor een re-read.

Door het einde heb ik net als bij boek 1 weer heel erg getwijfeld over mijn rating. Ik twijfelde sterk tussen 3 of 4 hartjes want de laatste hoofdstukken in haar boeken zijn fantastisch. Toch ben ik gegaan voor 3 hartjes met hoop op een sterk derde deel wat me van mijn sokken blaast en goed is van begin tot eind!

 

 

 

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.