A Day in The Life of Kwante | Ctrl C Blog?

Soms heb je van die dagen….. Dat je gewoon even je ei kwijt moet!

Nu hadden ik en een groepje Bloggers & Babes het van de week al met elkaar er over.

Als je mekaar kent als blogger, zo vonden wij, doe je elkaar niet na!

Als je iets doet wat je bloglega ook doet en je geeft niet even een head’s up dan kan dat best naar overkomen. We proberen ons namelijk allemaal te onderscheiden van elkaar door middel van headers, gifjes, thema’s etc etc….

Als je dan aangeeft dat je het niet zo leuk vind dan kan een blogger daar op twee manieren op reageren:

 1. Verontschuldigend en toegeven dat je het inderdaad zo leuk vond dat je het ook wou gaan doen…. Dan voel je je als “originele” blogger gevleid en dan is

  het ook geen ramp dat een ander ook iets soortgelijks gaat doen!

 2. Of je reageert kinderachtig door te gaan roepen dat de “originele” blogger geen alleenrecht heeft…. Of word zelfs boos en gaat een boze vendetta starten…

  In zo’n geval ben je voor mij een Ctrl C Blogger!

Je weet wel Ctrl C is de kopieer toetscombinatie op je toetsenbord, je bent dus een copycat!

Natuurlijk heb ik niet het alleenrecht op een naam, een topic of wat dan ook…. Dat zul je mij ook niet horen zeggen!

En natuurlijk doe ik ook ideetjes op bij andere bloggers maar ik geef er dan een eigen draai aan, of neem ik het over in goed overleg met die blogger! En noem die blogger dan ook op mijn blog, of in mijn topic.

De laatste tijd valt het steeds meer op, bloggers die al een half jaar tot een jaar bezig zijn en dan opeens hun blogs gaan aanpassen!

Leuk! Dat deed ik natuurlijk ook met mijn uitstraling en mijn thema’s…. maar ik was wel vanaf het begin Kwante in Wonderland! En had vanaf het begin alles Alice in Wonderland gerelateerd!boek blogger biecht

Waarom? Omdat ik en mijn dochter compleet idolaat zijn van Alice in Wonderland!!!!

Ik vind het dan ook heel erg jammer om te zien dat mensen beginnen met een naam en die nu (na meer dan een half jaar) veranderen in ….. in Wonderland of ………. & Wonderland.

Nogmaals, ieder staat natuurlijk vrij om zijn of haar blog te noemen hoe je wilt…. Maar als je echt niks Disney gerelateerd hebt, geen overduidelijke Alice fan bent en Alice ook niet je favo boek is….. Waarom noem je het dan zo?

Of bij andere bloggers zien hoeveel werk en tijd/geld hun steken in hun blog en de eerste beste andere blogger gaat het precies na doen…..

Wat ik wil bereiken met deze post?

Helemaal niks!

Ik moest het gewoon even kwijt…. want ook mijn ergernissen horen bij mijn Wonderland…. Gewoon weer een dag in mijn Wonderlijke Wereld dat ik even wil spuien op mijn stukje Wereld Wijde Web!

Voel je vooral niet aangevallen als je dit leest, ik wil alleen even meegeven dat originaliteit nog altijd het leukst is…. en dat ik persoonlijk een Ctrl C Blogger niet kan waarderen…

Doe lekker je eigen ding! Met je eigen fandoms en eigen verhaal! Geloof me daar word je blog het leukst van!

Bedankt voor het aanzien van mijn klaagzang!

Ik trek me met een boek terug in mijn Wonderland!

 

 

8 reacties

 1. Annabel schreef:

  Die gifjes zijn weer geniaal! Verder kan ik het echt alleen maar eens zijn met je post. We steken allemaal veel tijd en energie in onze Blog en geven er een persoonlijke touch aan. Het is dan op zijn zachtst gezegd erg vervelend als mensen er zo klakkeloos met je ideeën vandoor gaan….
  Annabel onlangs geplaatst…Book haul februari 2017My Profile

 2. Adin schreef:

  AMEN!
  Soms is de originaliteit echt heel ver te zoeken en als je iemand daar op aanspreekt worden ze nog boos ook.
  Het lijkt mij meer dan logisch dat je geen dingen ‘steelt’ van je bloglega’s zonder het te vragen of ze er van op de hoogte te stellen .

 3. Isabelle schreef:

  Wat een geweldige gifjes <3 en je hebt HELEMAAL gelijk! Het is toch veel leuker als je je eigen ding doet en daar kun je dan tenminste trots op zijn…
  Isabelle onlangs geplaatst…Video – 12 series die ik dit jaar wil uitlezenMy Profile

 4. Silke schreef:

  Ik moest wel lachen. Wie wijzigt er nu van Blog naam na een jaar dat is toch vreemd.
  Onze Blog Namen liggen heel dicht bij elkaar. Ik namelijk boek in wonderland. Niet omdat ik iets met disney heb maat omdat ik daarvoor al tien jaar een gewone Blog had als Alice in wonderland.
  Raar dat mensen een naam wijzigen omdat iemand anders er succes mee heeft. Ik wil net een naam die bij me hoort en past.

 5. Bianca Schrijft schreef:

  Sterk dat je je uit, maar niet laat verleiden om een ander in een kwaad daglicht te zetten. Het lijkt me verschrikkelijk om daar mee te maken te krijgen. Er is en blijft maar 1 wonderland die ik bezoek.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Een boek voor bij de koffie of thee stopt als onderwerpMy Profile

 6. Danielle mertens schreef:

  Je hebt helemaal gelijk. En je 2 manieren van aanpakken zijn precies de manieren die je hebt en geef je het niet netjes aan dan ben je gewoon een kinderachtige na-aper die niet durft toe te geven dat je het toch wel erg vet vind wat die ander heeft bereikt.

  Het zegt vooral meer over die persoon en der manier van blogger zorgt ervoor dat ze juist negatief bekend wordt. Jammer

  Maar je hebt al het recht op te komen voor je eigen creatie of je nu alleen recht hebt op woorden of niet. Je werkt er hard genoeg voor en dat mag gezegt worden 🙂

 7. zwartraafje schreef:

  Als beginnend blogger heb ik wel eens de fout gemaakt om een afbeelding op te zoeken én die vervolgens te gebruiken terwijl ik dacht dat ze copyright free waren terwijl dit niet het geval bleek te zijn. Zodra ik dat doorhad ben ik mijn afbeeldingen zelf beginnen maken. Af en toe gebruik ik stockfoto’s maar dat zijn er dan effectief die je vrij mag gebruiken. Wanneer een collega-blogger me inspireert tot het schrijven van een specifieke blogpost zal ik ook steeds naar het verwijzen in mijn inleiding. Op een andere manier zou ik het niet willen doen want dan zou ik het gevoel hebben dat ik iemands ideetjes steel. Al moet ik wel toegeven dat het vrijwel onmogelijk wordt om nog iets nieuws te bedenken dat nog nooit nergens eerder verschenen is vaak zelfs zonder dat je het weet vermits het nu eenmaal onmogelijk is om alle bookbloggers op te volgen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #89My Profile

  • Het is inderdaad lastig om met een heel nieuw concept te komen! Maar er je eigen draai aangeven en je muze vermelden is altijd beter dan gewoon iemands dingen kopiëren! Ikzelf ben zo bijvoorbeeld een hele tijd terug ook begonnen met de duizend vragen maar heb dat wel overlegd met Lieke 🙂

   Fatsoen staat hoog op mijn lijstje!

   Afbeeldingen vermeld ik nu inderdaad de bron en er staat ook in mijn disclaimer dat mocht iemand dit niet wenselijk vinden, verwijder ik ze! Ook kijk ik nu inderdaad vaker naar stockfoto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: